Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carmen Jordá kwam niet opdagen voor W Series-testdagen

Veel ogen waren, voorafgaand aan de W Series-testdagen, gericht op Carmen Jordá. Zou de Spaanse rijdster, die in het verleden als ontwikkelingsrijdster onderdeel uitmaakte van het inmiddels ter ziele gegane Lotus, het kunnen bolwerken ten opzichte van haar concurrenten?

De vraag bleef uiteindelijk onbeantwoord. Waar ruim vijftig vrouwen afgelopen donderdag voet op Oostenrijkse bodem zetten, om gedurende een lang weekend aan de tand te worden gevoeld, gaf Jordá geen acte de présance.

"Uiteindelijk heeft niet iedere vrouw die op de deelnemerslijst stond gebruik gemaakt van de mogelijkheid om mee te doen aan deze selectieprocedure", houdt een zegspersoon zich op de vlakte. "Dat is aan de vrouwen zelf, uiteraard. We wensen ze veel succes in het verdere verloop van hun carrières en betreuren het dat ze de handschoen in de W Series-ring hebben geworpen." Fans van de Spaanse blondine hoeven dus niet op deelname van haar zijde in de W Series te rekenen: op dit moment zijn nog 28 dames wél in de running voor één van de achttien felbegeerde plaatsen. Vier Nederlandse vrouwen mogen hopen op een uitverkiezing, eentje daarvan, Beitske Visser, vergeleek de eerste selectieprocedure al grappend met de televisieshow 'X Factor' . In maart gaat de zoektocht naar de snelste achttien vrouwen ter wereld verder: de tweede ronde speelt zich af in Zuid-Spanje, aldaar zal met Formule 3-wagens worden getest.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel