© Carmen Jorda

Nieuwsoverzicht

Carmen Jorda maakt excuses

08 mrt. 2018 10:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Carmen Jorda heeft haar excuses aangeboden voor haar uitlatingen over dat de Formule 1 fysiek te zwaar is voor vrouwen. In een statement laat ze weten dat ze enkel haar eigen mening gaf.

Spaanse sprak enkel uit eigen ervaring

Nadat Carmen Jorda op zaterdag een Formule E-auto mocht uitproberen, verklaarde ze dat de Formule E fysiek minder uitdagingen met zich meebrengt voor vrouwen dan de Formule 1. Daarbij wekte ze de suggestie dat ze vrouwen aanmoedigt om de Formule 1 op te geven en dan maar voor de Formule E te gaan.

Die suggestie schoot veel coureurs, zowel mannen als vrouwen, in het verkeerde keelgat. Jorda kreeg veel kritiek te verduren en biedt nu openlijk in een statement haar excuses aan.

"Er werd mij gevraagd de Formule E-auto te vergelijken met een Formule 1-wagen. Met mijn ervaring met beide klassen, heb ik mijn persoonlijke mening gegeven. Ik ben van mening dat een Formule E-auto minder zwaar is om te besturen vanwege het gebrek aan downforce."

"Ik heb ook aangegeven dat er een fysieke barrière is voor vrouwen. Ook deze uitspraak kwam voort uit mijn eigen ervaring. Het spijt me dat het heeft geleken alsof ik namens alle vrouwen sprak. Ik ben dankbaar voor alle reacties die ik heb gekregen en respecteer ieders mening over dit onderwerp."

"Het was nooit mijn bedoeling vrouwen te ontmoedigen voor een carrière in de Formule 1 te gaan, of om te beweren dat ze dat niet aankunnen."

In onderstaande tweet van Jorda lees je haar volledige statement.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen