Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stefano Domenicali

CEO F1 waarschuwt Ferrari voor komst Hamilton: "Regels moeten duidelijk zijn"

De grid zal komend jaar flink veranderen, met name dankzij de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. Formule 1-CEO Stefano Domenicali waarschuwt de Italiaanse renstal echter niet te hard van stapel te lopen.

Domenicali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws dat Lewis Hamilton Mercedes na al die jaren in zal ruilen voor een nieuwe uitdaging bij Ferrari kwam voor velen als een verrassing. Het was al langer bekend dat de zevenvoudig wereldkampioen altijd al een keer voor de historische renstal wilde rijden, maar niemand had erop gerekend dat het nieuws al in februari, nog voor de start van het seizoen van 2024, naar buiten zou komen. Het zorgde dan ook voor flinke verschuivingen in de rest van het veld.

Mercedes heeft Andrea Kimi Antonelli, het jonge Italiaanse talent, inmiddels aangesteld als vervanger van Hamilton. Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, is als Italiaan hartstikke enthousiast over de veranderingen, maar laat in gesprek met Gazzetta dello Sport toch weten dat Ferrari wel uit zal moeten kijken. "Als Ferrari-liefhebber is het natuurlijk een buitengewone situatie, want Lewis is iemand die alles samen zal brengen. Hij wil die achtste titel koste wat kost binnenslepen en daarmee de beste coureur aller tijden worden." 

"Maar er zal wel een respectvolle verstandhouding moeten zijn met Charles Leclerc, al is het natuurlijk logisch dat dat iets anders in elkaar zit als het vizier dicht gaat. Maar de regels binnen het team moeten duidelijk zijn en het management moet daar geen doekjes om winden."

De overstap van Hamilton maakt echter ook een andere, toch langverwachte verandering mogelijk binnen de Formule 1. De doorstroom van jong talent liet namelijk toch te wensen over de afgelopen jaren, al denkt Domenicali dat daar nu eindelijk weer verandering in komt. "Er zijn er op dit moment zo ontzettend veel, maar ik vind het leuk dat ze allemaal een eigen karakter hebben. We zitten in een geweldige fase waarin de aanwas geen probleem is, want de drive van jong talent is van groot belang voor ons. De Formule 1 moet stoppen met voortdurend naar de eigen aanwas kijken, want ik wil nieuwe gezichten én professionaliteit zien."

Die nieuwe gezichten waar Domenicali op hoopt zitten er in ieder geval aan te komen, want vanaf 2025 maken flink wat oude rotten in het vak plaats voor nieuw bloed. Antonelli neemt het stoeltje van Hamilton over bij Mercedes, Oliver Bearman krijgt na twee sterke optredens in Bakoe en Saoedi-Arabië een zitje bij Haas, Jack Doohan neemt plaats bij Alpine en Liam Lawson komt mogelijk nog in aanmerking voor een stoeltje bij Red Bull. Franco Colapinto, de nieuwste debutant van Williams, heeft nog geen concrete toekomstplannen, maar teambaas James Vowles doet er alles aan hem het laatste stoeltje bij Stake te geven. 

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen