Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

CEO RB gaat in op toekomst Ricciardo: "Marko heeft duidelijk zijn mening gedeeld"

Helmut Marko stelde recent dat Liam Lawson Daniel Ricciardo zou moeten vervangen bij Visa Cash App RB (RB). Peter Bayer, de CEO van het team, is voorzichtiger en onthult dat er nog geen besluit is genomen voor 2025.

Ricciardo FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko baarde voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Oostenrijk opzien door duidelijke taal te gebruiken over Daniel Ricciardo. De Australiër keerde terug bij RB om door te stoten naar Red Bull, maar presteerde niet genoeg om dat te bewerkstelligen. Sergio Perez verlengde zijn contract en Marko én de Red Bull-aandeelhouders vinden nu dat Ricciardo plaats moet maken voor Liam Lawson.

Marko zei het volgende. ""De aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt dat RB een juniorteam is en daar moeten we naar handelen. Het doel was dat Ricciardo met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull. Dat zitje is nu van Perez, dus dat plan gaat niet meer door. We zullen er binnenkort een jonge coureur in moeten zetten. Dat wordt dan Lawson."

Peter Bayer, de CEO van RB, kreeg bij Sky DE vragen over de uitlatingen van Marko. De topman blijft een stuk voorzichtiger. "We hebben van de eigenaren de taak gekregen om nieuw talent en jonge coureurs op te leiden en te ontwikkelen, zodat ze uiteindelijk bij Red Bull terecht kunnen komen. Strikt genomen doen we dat al drie jaar intensief met Yuki Tsunoda. Yuki heeft echter nog steeds momenten dat hij heel veel leert van Daniel, vooral qua technische feedback, algemene emoties en hoe je een weekend moet benaderen. Ik denk dat we onze taak dus volbrengen."

Sportief succes

Bayer wijst daarna naar de prestaties en stelt dat het team nog geen besluit heeft genomen over het tweede stoeltje. "Tegelijkertijd willen de eigenaren ook dat we sportief en commercieel succesvol zijn. We zullen zien wie er volgend jaar in de auto zit. De gesprekken zijn natuurlijk gaande, al denk ik dat we intensiever gaan praten in de zomer, ook met Lawson. Marko heeft in ieder geval zijn mening duidelijk gedeeld."

Maar hoe verlopen de onderhandelingen met Lawson, die naar verluidt een clausule in zijn contract heeft staan en zou kunnen vertrekken als Red Bull hem geen zitje aanbiedt voor 2025? "Liam maakt deel uit van de Red Bull-familie en ik denk niet dat hij ineens zal vertrekken. De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium en we zullen er in de zomer op terugkomen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership