Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Brundle: "Chagrijnige Hamilton was niet blij met Mercedes-onderhandelingen"

Zit er meer achter het feit dat Lewis Hamilton slechts een eenjarig contract heeft getekend? Hij en het team zeggen van niet, maar toch merkt Martin Brundle nu al dat de Brit niet echt goed in zijn vel zit.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Vanuit het Mercedes- en het Lewis Hamillton-kamp kwamen na de aankondiging van de nieuwe, eenjarige verbintenis allemaal maar positieve geluiden. De twee partijen wilden heel graag met elkaar door en er was simpelweg niet genoeg tijd om over een contract voor de komende jaren te onderhandelen.

Daarom loopt het nieuwe contract al eind 2021 af en zullen de twee partijen de komende maanden opnieuw met elkaar om de tafel gaan zitten. Toen het Britse Sky Sports afgelopen week samen met de zevenvoudig wereldkampioen enkele items opnam, merkte voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle echter dat Hamilton niet helemaal lekker in zijn vel zat.

Gevraagd naar zijn ervaring met Lewis tijdens die opnames is de Brit goudeerlijk. "Het ging goed. We hebben enkele mooie dingen opgenomen. Lewis was genereus, maar tegelijkertijd was hij ook een beetje chagrijnig, zo moet ik toch eerlijk zijn."

Het feit dat de Brit en zijn goede vriend en rechterhand Mark Hynes na het tekenen van het contract hun samenwerking stop zetten, spreekt volgens Brundle ook boekdelen. "Ik denk dan ook dat Lewis niet helemaal blij is geweest met de manier waarop de onderhandelingen met Mercedes zich hebben ontvouwd", oordeelt hij.

Ook als Brundle verder vraagt naar het komende seizoen, straalt Hamilton niet heel veel vertrouwen uit. "Ik zei tegen Lewis dat hij dit jaar waarschijnlijk door de barrière van 100 polepositions zou breken, en hij reageerde: 'Hoezo?'

'McLaren was in Abu Dhabi slechts een kwart seconde langzamer dan wij en nu hebben ze onze motor! En wat te denken van Red Bull? Misschien werkt hun hoge rake concept wel heel goed (in combinatie met de aangepaste regels, red.). Vergeet ook Ferrari niet, en Aston Martin zal ook sterk zijn', zo citeert Brundle de Mercedes-coureur.

"Hamilton ging echt best wel flink tegen me in", herinnert de voormalig coureur zich. Of de zorgen van de wereldkampioen terecht zijn, zullen we de komende weken zien als er in Bahrein wordt getest en uiteindelijk geracet.

Ook interessant:

Video: Dit is er nieuw aan de Mercedes waarmee Red Bull verslagen moet worden

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco