Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Charles Leclerc biedt Verstappen excuses aan na crash

Charles Leclerc heeft Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Japan openbaar zijn excuses aangeboden op sociale media. De beide heren kwamen met elkaar in aanraking in de eerste bocht op het circuit van Suzuka. Verstappen moest hierdoor na vijftien ronden de strijd staken.

Op zijn sociale media trekt Charles Leclerc zojuist het boetekleed aan voor de uitglijder die Verstappen de kans op een podium ontnam. De Ferrari-coureur trekt de schuld volledig op zich en hoopt daarmee de zaak weer recht te trekken. In zijn bericht zegt de Monegask dat hij met zijn onderstuuractie niet alleen de wedstrijd van Max heeft geruïneerd, ook zijn eigen race viel erdoor in het water. Leclerc moest door de schade de pitstraat opzoeken voor een nieuwe neus en viel daardoor flink terug. Na afloop van de wedstrijd kreeg hij overigens ook nog een dubbele penalty op zijn dak. Eén voor het veroorzaken van de botsing, de ander voor het te lang doorrijden met schade en het daarmee in gevaar brengen van andere coureurs.

1183319640900014081

My mistake in Turn 1. It ruined Max's race and put ourself in a bad position for the remaining of the race. Mexico next 🇲🇽 📸: @F1Gregory pic.twitter.com/BfncHTkk0Y — Charles Leclerc (@Charles_Leclerc) October 13, 2019

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'