© Alfa Romeo Sauber

Nieuwsoverzicht

Charles Leclerc droomt van stoeltje Raikkonen bij Ferrari

08 jun. 2018 08:40 Rik Alkema 0 reacties
Sauber-coureur Charles Leclerc hoopt in de nabije toekomst op een stoeltje bij Ferrari, het team waar hij nog altijd officieel onder contract staat. De jonge Monegask is lid van het Ferrari talentenprogramma en wil snel promotie maken.

Leclerc hoopt stoeltje bij Ferrari te bemachtigen

Charles Leclerc maakt tot nu toe een zeer sterke indruk bij het kleine team van Sauber. Leclerc heeft inmiddels al negen punten verzameld en rijdt regelmatig in het middenveld rond terwijl zijn veel meer ervaren teamgenoot Marcus Ericsson niet verder kwam dan twee punten.

Na zijn sterke start in de Formule 1 durft Leclerc al te dromen van een mooie carrière, waarin Ferrari hopelijk de hoofdrol speelt.

"Als mensen mij vragen naar Ferrari begin ik altijd te glimlachen", zegt Leclerc over zijn 'droomteam'. "Het is moeilijk om niet te denken aan een stoeltje bij Ferrari."

"Maar toch moet ik mij focussen op dit seizoen. Het is niet goed als ik mezelf afleid door te denken aan volgend seizoen", is Leclerc nuchter.

De kans dat Leclerc binnen nu en een jaar in het rood van Ferrari rijdt is overigens erg klein. Ferrari staat er om bekend geen onervaren coureurs in dienst te nemen en vaak te gaan voor de 'oude rotten'. 

Toch blijft Leclerc dromen van een stoeltje bij Ferrari. "Als het tijd is om aan volgend seizoen te denken zal ik zeker proberen dat zitje te veroveren. Ik droom al van een stoeltje bij Ferrari sinds ik een klein kind was, dus ik hoop ooit in een Ferrari te rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen