Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Charles Leclerc: 'F2-titel laat zien dat ik klaar ben voor de Formule 1'

Charles Leclerc heeft met een indrukwekkend seizoen in de Formule 2 zo goed als zeker een stoeltje afgedwongen bij het Formule 1-team van Sauber. De Monegask heeft dat naar eigen zeggen ook verdiend door het behalen van de Formule 2-titel.

Mocht de 20-jarige Leclerc zijn debuut maken in de Formule 1, dan zal dat een emotioneel moment zijn. Leclerc verloor twee jaar geleden zijn beste vriend Jules Bianchi en een half jaar geleden verloor hij zijn vader. "Eerst racete ik voor Jules en sinds een half jaar voor mijn vader. Dat zijn de twee personen die mij extra kracht geven als ik er even doorheen zit" , vertelt Leclerc in een openhartig interview met persbureau Reuters. Het overlijden van zijn vader en vriend hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Leclerc beter is dan ooit. "Vroeger was ik mentaal niet sterk. Door de gebeurtenissen van de afgelopen jaren is dat nu juist mijn sterke punt en win ik zoveel races" , aldus Leclerc.

Dit seizoen was Leclerc oppermachtig in de Formule 2. Vooral zijn indrukwekkende inhaalrace in Bahrein aan het begin van het seizoen staat nog in ieders geheugen gegrift. Naar eigen zeggen is Leclerc na het winnen van de Formule 2-titel nu helemaal klaar voor de Formule 1. "Als je de Formule 2-titel binnensleept kan je volgens mij weinig extra's doen. Dan heb je laten zien dat je klaar bent voor de Formule 1, dus ik hoop dat ik die kans binnenkort krijg" , is Leclerc duidelijk.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden