© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

'Charles Leclerc heeft alle kenmerken van een toekomstig wereldkampioen'

16 mei 2018 10:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Het seizoen begon voor nieuwkomer Charles Leclerc bepaald niet foutloos maar inmiddels heeft de Monegask voor de tweede race op rij een top 10 klassering gescoord. Volgens zijn engineer Xevi Pujolar gaat Leclerc het dan ook nog ver schoppen in de Formule 1.

Leclerc groeit elk raceweekend als F1 coureur

"Charles is absoluut een toekomstig wereldkampioen. Hij eist ontzettend veel van zichzelf, die eigenschap heb ik ook bij andere coureurs gezien. Hij gaat steeds voor het maximale resultaat en is pas tevreden als hij dat heeft bereikt. Dat verwacht hij trouwens ook van de anderen om hem heen," aldus Pujolar tegenover El Mundo Deportivo.

Engineer Pujolar werkte in het verleden nauw samen met Max Verstappen bij Toro Rosso maar begeleidt nu Leclerc tijdens zijn debuutjaar. De Spanjaard is in ieder geval onder de indruk van de prestaties van Leclerc tot nu toe.

"Dit zijn de coureurs die uiteindelijk ook gaan winnen omdat ze altijd hun grenzen opzoeken. Charles heeft veel eigenschappen die ik ook bij andere coureurs heb gezien hoewel ik er niet van hou om te vergelijken. Als onze auto beter wordt dan ben ik ervan overtuigd dat Charles voor de resultaten scoort."

Hoewel Leclerc onderdeel uitmaakt van het juniorenprogramma van Ferrari is volgens Pujolar Sauber de beste leerschool voor Leclerc.

"Natuurlijk heeft hij in het begin wat foutjes gemaakt maar dat is normaal. In de Formule 2 won hij alles en dan is de Formule 1 wel een overgang. Dan vraag je je echt af hoe het mogelijk is dat die ander sneller is. Zodra Charles zijn draai had gevonden, kwamen ook de resultaten."

"Sauber is voor Leclerc dan ook het ideale team om zijn Formule 1 debuut bij te maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen