Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Charles Leclerc introduceert eigen kart

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft op social media zijn eigen kart aangekondigd. Het apparaat wordt ontwikkeld in samenwerking met Birel ART, een bekende Italiaanse kartfabrikant.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc heeft zijn eigen lijn van kartmodellen gelanceerd, die coureurs wereldwijd spoedig de sporen zullen kunnen geven op allerhande circuits. De Ferrari-coureur heeft om dit te realiseren samengewerkt met het Italiaanse Birel ART, de kart-tak van ART Grand Prix. Leclerc heeft in de beginperiode van zijn carrière ook veelvuldig in skelters van het bedrijf gereden.

ART is een raceteam dat zich bezighoudt in de lagere klassen van de autosport, om zo jong talent te helpen zich een weg naar de top te werken. Het team wordt bestuurd door Nicholas Todt, de manager van Leclerc. Kartfabrikant Birel maakt sinds 2014 onderdeel uit van ART.

Leclerc is niet de eerste Formule 1-coureur die een lijn van kartmodellen naar zich krijgt vernoemd. Renault-coureur Daniel Ricciardo, een van de uitblinkers van het Formule 1-seizoen van 2014, maakte dat jaar ook eenzelfde reeks met Birel ART.

De Ferrari-coureur is uiteraard in zijn nopjes nu hij het nieuws naar buiten mag brengen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365. Hierin wordt onder andere de mysterieuze zaak van Ferrari's motor besproken door Jeroen van Inkel, Tim Coronel en Ruud Dimmers.

2 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'