Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Charles Leclerc kan tippen aan Max Verstappen'

Charles Leclerc heeft hetzelfde ongekende talent als Max Verstappen. Dat stelt in ieder geval Formule 3-teameigenaar Frits van Amersfoort, die daar aan toevoegt dat Verstappen één groot voordeel heeft over Leclerc.

"Max Verstappen en Charles Leclerc zijn allebei potentiële wereldkampioenen" , zo laat teameigenaar Frits van Amersfoort in gesprek met De Telegraaf optekenen. Van Amersfoort plaatst overigens wel direct een kanttekening bij dat statement: "Charles Leclerc heeft geen Jos Verstappen achter zich staan." Frits van Amersfoort heeft bij Van Amersfoort Racing beide rijders onder zijn hoede gehad. Max Verstappen in 2014, Charles Leclerc een jaar later in 2015. Van enige credits voor het 'ontdekken' van Max Verstappen wil hij echter niets weten. "Er is er maar één die aan de wieg heeft gestaan van Max' succes en dat is Jos Verstappen. Max profiteert nu van de geweldige opleiding die hij van hem heeft gehad. Jos weet natuurlijk precies wat er op topniveau van een rijder gevraagd wordt en heeft hem dat bijgebracht."

Van Amersfoort ziet in Verstappen een ' once in a lifetime -talent': "Al blijft natuurlijk altijd de vraag of hij net zo snel in de Formule 1 terecht was gekomen als hij Max Janssen had geheten." Van Amersfoort is sceptisch over de kansen van Max Verstappen komend seizoen. Niet zozeer om Max Verstappen of het team van Red Bull, maar om de Renault motor. "Het is vooral de motor die het moet doen en daar ben ik nog niet enthousiast over. Ik ga ook niet mee in de euforie die ontstond na de testdagen in Barcelona. Het was immers nog maar een test." "Ik denk dat er ongeveer 16 miljoen mensen in Nederland zijn die denken dat Verstappen 'wel even' kampioen wordt, zonder te weten hoe de verhoudingen werkelijk liggen. In Australië pas weten we meer." Foto: Max Verstappen in de straten van Macau, uitkomend voor Van Amersfoort Racing.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'