Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Charles Leclerc: 'Marcus Ericsson heeft ten onrechte een slechte reputatie'

Marcus Ericsson rijdt alweer vijf seizoenen mee in de Formule 1 maar heeft tot op heden nog niet zoveel laten zien. De Zweed wordt dan ook niet altijd als een aanwinst voor de sport gezien maar dat is volgens teamgenoot Charles Leclerc totaal ten onrechte.

"Marcus is een goede coureur. Hij heeft alleen wel een slechte reputatie maar ik vind dat hij dat niet verdient," aldus Leclerc in gesprek met Speedweek. Leclerc steekt zijn lof voor zijn teamgenoot dan ook niet onder stoelen en banken en wil dan ook zoveel mogelijk van Ericsson leren. "Zowel in Melbourne als in Bahrein was Marcus erg snel en dat maakt het er voor mij niet eenvoudiger op. Gelukkig kan ik natuurlijk veel van hem leren. Ik hoop dan ook dat onze samenwerking goed blijft."

Ook Marcus Ericsson is erg te spreken over zijn nieuwe teamgenoot: "Charles is de beste teamgenoot die ik tot nu toe heb gehad in de Formule 1. Hij is echt ongelofelijk snel maar ik heb het gevoel dat ik nog een stap heb gezet." Ericsson liet dit tijdens de GP van Bahrein al zien door een verdienstelijke negende plek te scoren waarmee hij Sauber de eerste punten in 2018 bezorgde. Leclerc daarentegen heeft het tot nu nog behoorlijk lastig in de Formule 1. De jonge Monegask is in praktisch elk raceweekend nog wel gespind en moet duidelijk nog wennen in de Formule 1.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'