© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Charles Leclerc: 'Mijn gevechten met Alonso maken mij sterker'

15 mei 2018 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
In de eerste paar raceweekenden maakte Charles Lecrec nog niet zoveel indruk. De Monegask spinde regelmatig en maakte behoorlijk wat fouten. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden en behaalde hij opnieuw een top 10 klassering.

Leclerc ontwikkelt zich steeds beter als F1 coureur

Voor een klein team als Sauber is elke WK-punt waardevol maar na vijf races staat de teller inmiddels al op elf punten. Grotendeels bijeen gesprokkeld door debutant Charles Leclerc die zich ook tijdens de GP van Spanje weer in de kijker reed.

"Natuurlijk waren er wat crashes in Spanje maar ik denk dat we anders ook wel een kans op punten hadden gehad. We hebben in ieder geval onze kans in Spanje gepakt en dat terwijl ik had verwacht dat we het hier lastig kregen. Misschien moeten we onze verwachtingen voor Monaco ook maar iets bijstellen."

Vooral de wijze waarop Leclerc in de chaotische openingsfase overeind bleef, was knap om te zien. Hij bleef uit de malaise die Grosjean had veroorzaakt en schoof van P14 op naar de top 10.


Leclerc kijkt dan ook tevreden terug op zijn race en stelt dat hij vooral veel heeft geleerd van de duels die hij uitvocht met Fernando Alonso.

"Ik vond het geweldig om met Fernando te vechten. In Baku streden we ook al met elkaar maar toen stonden we andere strategieën, nu was het gelijk. Ik vind het echt een eer om met zo'n grote naam te vechten. Van het duel met Fernando heb ik echt tweemaal zoveel geleerd als van een duel met een andere coureur. Het was echt geweldig."

Uiteindelijk werd Leclerc tiende nadat hij zijn meerdere had moeten erkennen in Alonso en ook nog Perez voorbij zag komen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen