Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Charles Leclerc: 'Mijn gevechten met Alonso maken mij sterker'

In de eerste paar raceweekenden maakte Charles Lecrec nog niet zoveel indruk. De Monegask spinde regelmatig en maakte behoorlijk wat fouten. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden en behaalde hij opnieuw een top 10 klassering.

Voor een klein team als Sauber is elke WK-punt waardevol maar na vijf races staat de teller inmiddels al op elf punten. Grotendeels bijeen gesprokkeld door debutant Charles Leclerc die zich ook tijdens de GP van Spanje weer in de kijker reed.

"Natuurlijk waren er wat crashes in Spanje maar ik denk dat we anders ook wel een kans op punten hadden gehad. We hebben in ieder geval onze kans in Spanje gepakt en dat terwijl ik had verwacht dat we het hier lastig kregen. Misschien moeten we onze verwachtingen voor Monaco ook maar iets bijstellen."

Vooral de wijze waarop Leclerc in de chaotische openingsfase overeind bleef, was knap om te zien. Hij bleef uit de malaise die Grosjean had veroorzaakt en schoof van P14 op naar de top 10.


Leclerc kijkt dan ook tevreden terug op zijn race en stelt dat hij vooral veel heeft geleerd van de duels die hij uitvocht met Fernando Alonso.

"Ik vond het geweldig om met Fernando te vechten. In Baku streden we ook al met elkaar maar toen stonden we andere strategieën, nu was het gelijk. Ik vind het echt een eer om met zo'n grote naam te vechten. Van het duel met Fernando heb ik echt tweemaal zoveel geleerd als van een duel met een andere coureur. Het was echt geweldig."

Uiteindelijk werd Leclerc tiende nadat hij zijn meerdere had moeten erkennen in Alonso en ook nog Perez voorbij zag komen.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez