Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Charles Leclerc: 'Mijn gevechten met Alonso maken mij sterker'

In de eerste paar raceweekenden maakte Charles Lecrec nog niet zoveel indruk. De Monegask spinde regelmatig en maakte behoorlijk wat fouten. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden en behaalde hij opnieuw een top 10 klassering.

Voor een klein team als Sauber is elke WK-punt waardevol maar na vijf races staat de teller inmiddels al op elf punten. Grotendeels bijeen gesprokkeld door debutant Charles Leclerc die zich ook tijdens de GP van Spanje weer in de kijker reed.

"Natuurlijk waren er wat crashes in Spanje maar ik denk dat we anders ook wel een kans op punten hadden gehad. We hebben in ieder geval onze kans in Spanje gepakt en dat terwijl ik had verwacht dat we het hier lastig kregen. Misschien moeten we onze verwachtingen voor Monaco ook maar iets bijstellen."

Vooral de wijze waarop Leclerc in de chaotische openingsfase overeind bleef, was knap om te zien. Hij bleef uit de malaise die Grosjean had veroorzaakt en schoof van P14 op naar de top 10.


Leclerc kijkt dan ook tevreden terug op zijn race en stelt dat hij vooral veel heeft geleerd van de duels die hij uitvocht met Fernando Alonso.

"Ik vond het geweldig om met Fernando te vechten. In Baku streden we ook al met elkaar maar toen stonden we andere strategieën, nu was het gelijk. Ik vind het echt een eer om met zo'n grote naam te vechten. Van het duel met Fernando heb ik echt tweemaal zoveel geleerd als van een duel met een andere coureur. Het was echt geweldig."

Uiteindelijk werd Leclerc tiende nadat hij zijn meerdere had moeten erkennen in Alonso en ook nog Perez voorbij zag komen.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto