Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Charles Leclerc moet nog niet dromen van F1-stoeltje bij Ferrari'

Volgens veel Formule 1-kenners is Charles Leclerc het volgende supertalent dat een prachtige carrière in de F1 tegemoet gaat. Zijn huidige teambaas vindt dat het jonge talent zichzelf eerst moet bewijzen, alvorens hij aan Ferrari mag denken.

Charles Leclerc maakte tijdens de GP van Australië op verdienstelijke wijze zijn Formule 1-debuut. De 20-jarige coureur staat onder contract bij Ferrari dat hem uitleende aan Sauber. Uit de woorden van Sauber-teambaas Vasseur valt af te leiden dat de Monegask de komende twee seizoenen voor Sauber rijdt. Een overstap naar Ferrari is volgens Vasseur nog lang niet aan de orde. "We bespreken frequent de status van ons team en de coureurs met Ferrari. Ik denk dat Charles er goed aan doet om het van dag tot dag te bekijken. Het zou een slechte zaak zijn als hij zich nu al richt op 2020. Hij moet zich focussen op zijn huidige positie bij Sauber en niet bezig zijn met Ferrari. Ik denk dat hij dit ook wel begrijpt."

De afgelopen jaren maakte Leclerc indruk in de diverse raceklassen. Vorig jaar rolde hij het veld op in de Formule 2, waarmee hij zijn F1-contract veilig stelde. Teambaas Vasseur wil de jonge coureur geen druk opleggen, maar verwacht wel dat het talent progressie boekt tijdens het seizoen. "Ik wil hem geen druk opleggen, maar hij zal moeten presteren. Zichzelf continu verbeteren en progressie boeken. Ik maak me daar geen zorgen over, want Charles heeft de juiste instelling. Hij kan goed omgaan met druk en heeft een positieve houding. Ik twijfel er niet aan dat hij goed werk gaat verrichten voor ons."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"