'Charles Leclerc rijdt in 2019 voor Ferrari'

30 jun. 2018 08:12 Ruud Dimmers 0 reacties
De positie van Kimi Raikkonen bij Ferrari staat ter discussie en de Italiaanse media weten het zeker: Charles Leclerc rijdt in 2019 voor Scuderia Ferrari

Italiaanse media weten het zeker

De carrière van de pas 20-jarige Leclerc gaat als een speer. Vorig seizoen maakte hij furore in de F2-klasse waarin hij de concurrentie declasseerde. Dit seizoen maakt hij grote indruk bij het F1-team van Sauber.

Na slechts acht races in de Formule 1 staat de Monegask op poleposition om een reuzensprong te maken en volgend jaar voor Ferrari te racen. Het gonst van de geruchten in de media, maar Gazzetta dello Sport weet het zeker: Leclerc vervangt Raikkonen in 2019.

Daarmee zou er een eind komen aan de carrière van Raikkonen bij Ferrari. Sinds 2014 rijdt de Fin weer voor het Italiaanse team, maar succesvol verloopt zijn comeback bij de Scuderia allerminst. Nog altijd wist Raikkonen geen race te winnen en werd hij volledig ingemaakt door teamgenoten Alonso en Vettel.

Mocht Leclerc daadwerkelijk volgend jaar bij Ferrari rijden dan breekt het team met een traditie waarin het altijd ervaren coureurs inzet. De mogelijke presentatie van Leclerc laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen