Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Charles Leclerc rijdt in 2019 voor Haas F1'

Charles Leclerc maakt dit Formule 1 seizoen zijn debuut voor het team van Sauber F1 en ondanks een wat lastige start heeft Leclerc inmiddels zijn draai gevonden. Met twee puntenfinishes op rij wordt ook zijn naam in het 'silly season' genoemd.

Leclerc maakt onderdeel uit van het juniorenprogramma van Ferrari en de vraag is dan ook of Ferrari hem als opvolger van Raikkonen ziet. Volgens Formule 1 presentator Will Buxton is dat nog niet het geval. "Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat Leclerc bij Sauber vertrekt maar zelfs voor Leclerc die dit seizoen indruk maakt, komt Ferrari nog te vroeg. Bij Sauber laat hij geweldige dingen zien waardoor hij een beetje boven het team uitgroeit." "Aan de andere kant, waarom zou Ferrari Leclerc bij Sauber weghalen als ook Sauber zich verder blijft ontwikkelen? Daarbij komt ook dat Fred Vasseur van Sauber gezien wordt als dé man die een ongelofelijk goed oog heeft voor talenten en ook weet hoe hij deze rijders moet begeleiden."

Toch ziet Buxton wel degelijk kansen voor de Monegask om een overstap te maken. Ferrari onderhoudt natuurlijk nauwe banden met Haas F1 en volgens Buxton ligt een overstap naar Haas F1 eerder voor de hand. Tegenover Formula 1 geeft hij zijn visie hierop. "Bij Haas F1 is Romain Grosjean een groot vraagteken voor 2019 gezien zijn huidige prestaties. Voor hem kan het zomaar over zijn. Magnussen rijdt erg sterk dit jaar en lijkt zeker van zijn stoeltje maar als Ferrari zich ermee bemoeit, kan ook zijn stoeltje vrij komen." "De grote vraag is dan ook of er een stoeltje vrijkomt bij Haas en of Leclerc zich zo blijft ontwikkelen dat hij Sauber ontgroeit. Als het antwoord op beide vragen ja is dan zie ik Leclerc volgend jaar wel voor Haas F1 rijden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"