© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Afwijkende strategie moet Red Bull podium bezorgen'

De kwalificatie voor de GP van China begon voor Red Bull Racing bepaald niet vlekkeloos. Toch is de Oostenrijkse renstal met P5 voor Verstappen en P6 voor Ricciardo tevreden en ziet het volop kansen in de race.

Christian Horner prijst teamwork van Red Bull Racing

In de twee uur tussen de derde vrije training en de start van de kwalificatie werd er met man en macht gewerkt om de RB14 van Daniel Ricciardo klaar te krijgen. Een ploffende motor zorgde voor overwerk voor zijn crew maar dankzij teamwork lukte het om Ricciardo naar buiten te sturen.

"Wat het team vandaag heeft laten zien, is echt ongelofelijk. Een motor verwisselen in zo'n korte tijd onder zoveel druk, dat is echt een topprestatie. Zelfs de monteurs van Max sprongen af en toe even bij om de auto van Daniel klaar te krijgen. Dat is hoe een team moet werken. Misschien was dat wel onze beste prestatie van vandaag," aldus Horner in gesprek bij Sky Sports.

Verder verliep de kwalificatie voor Red Bull zoals verwacht en waren Ferrari en Mercedes een maatje te groot. Het gat met Mercedes bedroeg uiteindelijk slechts een tiende en dat geeft de teambaas dan ook vertrouwen voor de race.

"Met een vijfde plek voor Max en Daniel op P6 zaten we dicht op Mercedes. Ferrari was vandaag gewoon veel te snel, ze hebben het hele weekend hier al een fantastische racepace. Morgen in de race starten wij op de ultrasofts en Ferrari en Mercedes op de softs. Dat maakt de race hoe dan ook interessant en hopelijk kunnen we dan toeslaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen