© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Dit was de spannendste race uit mijn carrière'

30 okt. 2017 07:45 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel de overwinning van Max Verstappen tijdens de Formule 1 Grand Prix van Mexico er vanaf de buitenkant relaxed en dominant uit zag, was het op de pitmuur nagelbijten geblazen. Teambaas Christian Horner was naar eigen zeggen 'nog nooit zo zenuwachtig geweest' toen de ene na de andere Renault-motor de geest gaf.

Horner is 'nog nooit zo zenuwachtig geweest'

Het drama voor Renault begon met Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen. Ricciardo had een nieuwe motor laten monteren vlak voor de race, maar die hield het niet lang vol.

Red Bull nam dan ook maatregelen tijdens de wedstrijd, om er zeker van te zijn dat Verstappen de finishvlag zou halen. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht.

"We bleven Max maar vertellen dat hij het rustiger aan moest doen. Hij zei echter op zijn beurt weer tegen ons dat hij het niet rustiger aan kón doen", vertelt Horner na afloop van de wedstrijden tegen Sky Sports.

Daardoor was Horner er niet echt gerust op en bleef hij angstvallig alle sensoren in de gaten houden. Dat was volgens de teambaas zo spannend, dat hij zijn zenuwen nauwelijks kon bedwingen.

"Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest tijdens een wedstrijd", erkende Horner dan ook.

"We moesten zoveel metertjes en data in de gaten houden om te kijken of het goed ging, het was om gek van te worden", aldus de gestreste teambaas van Max Verstappen.

Al met al kwam het toch goed voor Verstappen, ondanks het feit dat er nog twee Renault-motoren in rook opgingen tijdens de race. Verstappen kon de race echter moeiteloos controleren en eindigde als eerste met een grote voorsprong op de nummer twee, Valtteri Bottas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen