© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Formule 1 uitdagender dankzij nieuwe auto's'

31 dec. 2017 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Het afgelopen Formule 1 seizoen stond bol van veranderingen. Vooral Red Bull had gehoopt van deze veranderingen profijt te hebben. Uiteindelijk was het uitgerekend Red Bull die met een flinke achterstand aan het seizoen begon.

Red Bull werkt hard om achterstand te verkleinen

Met name Red Bull had zich in de afgelopen jaren hard gemaakt voor het doorvoeren van de nodige veranderingen. De Oostenrijkse renstal wilde op deze manier haar achterstand op de concurrentie wegwerken maar zag deze juist aan het begin van het seizoen groter worden.

In gesprek met Motorsport Magazine wordt teambaas Christian Horner dan ook uitgebreid hierover aan de tand gevoeld.

Op de vraag of Red Bull spijt heeft dat ze zo'n voorstander van het nieuwe reglement waren, laat Horner het volgende weten.

"Ik denk dat het voor iedereen een enorme uitdaging is geweest. Alle ingenieurs werden tot het uiterste gedreven. Als we echter naar het totaal plaatje kijken dan is het voor de Formule 1 een goede ontwikkeling geweest. De auto's zijn lastiger om te besturen waardoor het racen een stuk uitdagender is geworden. Wij werken echter hard om onze achterstand op Ferrari en Mercedes te verkleinen."

Red Bull kon door het nieuwe reglement de sterke lijn van 2016 niet doorzetten. Volgens Motorsport Magazine had Red Bull met het oude reglement kans gehad om Mercedes te verslaan. Zelf denkt Horner daar anders over.

"Dat denk ik niet. Ik geloof dat de regels met betrekking tot het chassis de krachtsverhoudingen op de kop hebben gezet. Ferrari heeft in de vorige winter ontzettend goed werk geleverd. Wij hebben elke race onze auto verbeterd en waren in de tweede seizoenshelft duidelijk een stuk beter en sterker dan in de eerste helft."

"Uiteindelijk is het voor iedereen een uitdaging. We strijden tegen de beste teams en iedereen is enorm gemotiveerd om deze uitdaging aan te nemen. We kijken nooit terug, alleen maar vooruit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen