© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Gevaar hoort bij de Formule 1'

29 jul. 2017 09:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Begin deze week was daar de onverwachtse aankondiging van de FIA dat de Halo met ingang van 2018 verplicht wordt in de Formule 1. Veel teams en coureurs waren ronduit verbaasd dat de Halo nu toch zijn intrede gaat maken in de Formule 1.

Horner vindt dat FIA doorslaat in verbetering van de veiligheid

Veel Formule 1 liefhebbers vinden de Halo absoluut geen aanwinst voor de sport maar ook veel coureurs zien er niks in. Onder meer Max Verstappen heeft over de Halo een uitgesproken mening. De Nederlander vindt het drie keer niks maar legt zich neer bij het besluit van de FIA.

Hij krijgt hierin bijval van zijn teambaas Christian Horner. Ook hij is absoluut geen voorstander van de Halo.

"De FIA kwam in een lastige situatie terecht op het moment dat de Halo voor het eerst zijn opwachting maakte op een Formule 1-auto. Hierdoor heeft de FIA de introductie van de Halo er nu doorheen gedrukt. Ik begrijp hun standpunt ten aanzien van de veiligheid nog wel maar wat mij betreft hoort de Halo niet thuis op een eenzitter."

Volgens Horner slaat de FIA nu door in hun zoektocht naar het verbeteren van de veiligheid van de coureurs.

"Gevaar hoort nu eenmaal bij de Formule 1. De coureurs weten dit en accepteren dan ook de risico's. Maken we de sport nu niet te veilig? Waar eindigt het uiteindelijk? De coureurs moeten juist de helden zijn."

Horner doet er tenslotte nog een schepje bovenop en stelt dat in andere raceklassen minder gedoe is om de veiligheid van de rijders.

"In de MotoGP zien we toch ook geen motoren met rolbeugels? Het is ontzettend jammer dat de Formule 1 zich in deze positie heeft gemanoeuvreerd."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen