Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Jacht op Mercedes is geopend'

Ondanks dat Red Bull Racing weinig ronden reed kijkt de Oostenrijkse renstal toch met een positief gevoel terug op de eerste testweek. Teambaas Horner ziet zijn coureurs dan ook wel in staat om de strijd met Mercedes aan te gaan.

Mercedes opereerde tijdens de eerste testweek weer als vanouds. Geen problemen op welk vlak dan ook, snelle rondetijden en bovendien doorbraken ze met eenvoudig gemak de grens van 100 ronden. Voor Red Bull Racing is het dan ook wel duidelijk dat Mercedes de grote favoriet is voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Verstappen verklaart het als volgt tegenover Motorsport-total. "Ze hebben vier titels op rij gehaald, dan is het toch duidelijk dat we op hun jagen." Zijn teambaas Horner valt hem daarin bij en voert de druk zelfs nog wat meer op. "Lewis is de grote favoriet omdat hij vorig jaar mentaal zo ongelofelijk sterk was. Mercedes heeft misschien niet de beste auto maar met Lewis en die geweldige motor hebben ze een super sterk pakket. Als ze ook nog progressie maken met hun chassis, dan worden ze nog sterker."

Ondanks dat de eerste week voor Red Bull bepaald niet vlekkeloos verliep, zijn zowel Verstappen als zijn teambaas optimistisch over het nieuwe seizoen. Verstappen maakt zich dan totaal geen zorgen nadat hij op beide testdagen met de nodige problemen kampte. Zo had hij eerst een lek in zijn brandstoftank en kwam hij op zijn tweede testdag niet verder dan 35 ronden. "Nee, ik maak me totaal geen zorgen. We hebben verschillende zaken getest en dat ziet er goed uit." Ook teambaas Horner is vol vertrouwen. "Hopelijk maken we het Mercedes dit jaar ontzettend moeilijk.:"

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'