© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Max en Daniel zijn exceptioneel in de regen'

02 sep. 2017 20:29 Rik Alkema 0 reacties
Voor het eerst dit seizoen kon Red Bull doen waar ze van te voren op gehoopt hadden: meestrijden om de eerste plaatsen. Tijdens de kletsnatte kwalificatie op het circuit van Monza waren zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo goed op dreef. Uiteindelijk noteerde Verstappen de tweede tijd, terwijl Ricciardo kort daarop volgde met een derde tijd. Daarmee bleven ze iedereen behalve Lewis Hamilton voor in de kwalificatie.

Christian Horner is zeer tevreden met kwalificatie

Voor de kwalificatie speelde Red Bull met de gedachte om beide coureurs alleen in Q1 te laten rijden, om zo de auto te sparen, aangezien beide coureurs flink wat plaatsen straf aan de broek hebben hangen. Maar toen het begon te regenen was het wel duidelijk dat Red Bull de kans op een poleposition niet wilde laten lopen.

Op het natte circuit streed het team voor het eerst dit seizoen mee om de ereplaatsen en dat deed teambaas Christian Horner goed.

"Het was een zeer positieve dag vandaag voor het team", begint Horner na afloop. "Met een tweede en derde tijd in deze lastige omstandigheden hebben we absoluut het beste eruit gehaald", klonk het tevreden.

Dat Red Bull een Mercedes en twee Ferrari's voor bleef viel vooral te wijten aan de coureurs van Red Bull, aldus Horner.

"Max en Daniel zijn exceptioneel onder deze lastige omstandigheden en halen alles uit de auto", was hij lovend over zijn coureurs.

Helaas koopt Red Bull weinig voor de tweede en derde tijd in de kwalificatie, omdat beide coureurs flink wat gridstraffen krijgen. 

"Het is natuurlijk balen dat we achteraan moeten starten, maar hopelijk kunnen we naar voren komen gedurende de race. Ik hoop dat we de fans hier een spectaculaire Grand Prix kunnen voorschotelen", blikt Horner vooruit op de race van morgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen