Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: "Max Verstappen heeft maximaal gepresteerd'

Opnieuw houdt Red Bull Racing gemengde gevoelens over aan een kwalificatie. Dit keer was Daniel Ricciardo de grote pechvogel tijdens de kwalificatie voor de GP van Engeland. Max Verstappen hield de eer voor de Oostenrijkse renstal hoog en haalde het maximale uit zijn RB13.

Tot nu toe blijft het lastig voor Red Bull Racing om een geheel probleemloos raceweekend te hebben. Tot aan Silverstone was het vooral Max Verstappen die achtervolgd werd door de pechduivel. In Engeland was het Daniel Ricciardo die zijn kwalificatiesessie vroegtijdig moest staken vanwege een probleem. Teambaas Horner kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de zaterdag. "Voor Daniel verliep de kwalificatie helaas nogal frustrerend. Hij had vermoedelijk een probleem met de turbo van zijn auto. Hierdoor moet hij nu achteraan starten en wacht hem dus een inhaalrace."

Voor Max Verstappen verliep de kwalificatie zoals gebruikelijk. In Q3 kon Verstappen helaas niet voor een verrassing zorgen en moest hij zijn meerdere erkennen in zowel Mercedes als Ferrari. De 19-jarige Red Bull coureur deed echter wat er van hem werd verwacht en noteerde de vijfde tijd. Door de gridstraf van Bottas start Verstappen in de race vanaf P4. Teambaas Horner spreekt dan ook van een 'solide kwalificatie' van Verstappen. "Ik denk dat vandaag een vijfde startplek het maximaal haalbare was. Hopelijk zitten we morgen in een goede uitgangspositie als zich een kans voordoet of als we te maken krijgen met natte omstandigheden. Dan kunnen we ongetwijfeld een competitieve race rijden."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"