© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Max Verstappen heeft zijn fout erkend'

30 jul. 2017 17:14 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing kwam met hoge verwachtingen naar Hongarije maar stond na afloop van de race met lege handen. Sterker nog, de onderlinge verstandhouding tussen Verstappen en Ricciardo liep een fikse deuk op nadat Verstappen zijn teamgenoot in de eerste ronde uitschakelde.

Red Bull wil Hongaarse GP zo snel mogelijk achter zich laten

Ricciardo stond vervolgens pissig de pers te woord en liet duidelijk weten dat hij excuses eiste van zijn jongere teamgenoot. Die kwamen er ook want na dat Verstappen als vijfde over de streep was gekomen, bood hij direct zijn excuses voor de camera's van Ziggo Sport aan.

Een gebaar wat zeker bij teambaas Christian Horner op waardering kan rekenen. De Red Bull teambaas had zich de Hongaarse GP anders voorgesteld en baalt dan ook dat uiteindelijk alleen Verstappen punten scoorde.

Aan Sky Sports F1 geeft hij zijn visie op het incident tussen zijn twee coureurs.

"Voor de race hebben we alle mogelijke scenario's besproken. Ook een incident als dit hebben we besproken. De gouden regel is natuurlijk dat je bij je teamgenoot uit de buurt blijft in de eerste bocht. En wat gebeurde er vervolgens in bocht twee?"

Volgens Horner zijn zijn coureurs sportief genoeg om dit incident achter zich te laten. Vooral nu Verstappen openlijk zijn fout heeft erkend.

"Daniel moet dit achter zich laten. Max maakte nu eenmaal een fout, hij remde te laat en blokkeerde vervolgens. Ik denk dat Max de bocht niet eens had gehaald als Daniel daar niet had gezeten. Max rijdt natuurlijk altijd op de limiet en ging vandaag duidelijk in de fout."

"Alle coureurs maken fouten en het belangrijkste is dat je eigen fout durft toe te geven. Dat heeft Max gedaan. Hij heeft zijn excuses aangeboden en nu moet iedereen weer verder."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen