Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Christian Horner: 'Max Verstappen verveelde zich tijdens de race'

Het gemak waarmee Max Verstappen toe sloeg tijdens de GP van Mexico was indrukwekkend. Niet alleen de wijze waarop hij de leiding pakte maar ook het gemak waarmee hij de race vervolgens controleerde en uitreed.

Zoals verwacht was inderdaad de eerste bocht cruciaal voor het verdere verloop van de Grote Prijs van Mexico. Met drie auto's zo dicht op elkaar moest het wel mis gaan maar Verstappen kwam als enige ongeschonden uit de strijd. Hij pakte de leiding om vervolgens al vrij snel een gat te slaan met Valtteri Bottas.

Zijn voorsprong was zo groot dat Verstappen meerdere malen aan zijn team vroeg wat de snelste raceronde was. Teambaas Horner vermoedde dan ook dat zijn pupil zich enigszins verveelde tijdens de race.

"Ik vertelde zijn engineer dat hij echt niet de snelste tijd van dat moment aan Max mocht doorgeven. De coureurs krijgen een bonus als ze de snelste raceronde noteren maar dat kunnen we beter afschaffen. Ik wilde niet dat Max wist dat Vettel hem een bonus door de neus had geboord."

Horner geeft vervolgens toe dat het geen verschil maakte aangezien Verstappen tijdens de race continu de videoschermen in de gaten hield.

Wel kreeg de Nederlander het dringende verzoek om het toch wat langzamer aan te doen om te voorkomen dat ook hij problemen met zijn motor kreeg. Ook dat was tegen dovemansoren gericht.

"We vertelden Max continu dat hij langzamer moest rijden maar hij werd daardoor lichtelijk geïrriteerd omdat hij gewoon niet langzamer kon rijden. Max houdt hier gewoon van, dat zag je ook duidelijk in de eerste twee bochten van de race. Hij wilde deze race meer winnen dan wie dan ook."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde