© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Max Verstappen verveelde zich tijdens de race'

30 okt. 2017 11:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Het gemak waarmee Max Verstappen toe sloeg tijdens de GP van Mexico was indrukwekkend. Niet alleen de wijze waarop hij de leiding pakte maar ook het gemak waarmee hij de race vervolgens controleerde en uitreed.

Horner zag een verbeten Verstappen de zege pakken

Zoals verwacht was inderdaad de eerste bocht cruciaal voor het verdere verloop van de Grote Prijs van Mexico. Met drie auto's zo dicht op elkaar moest het wel mis gaan maar  Verstappen kwam als enige ongeschonden uit de strijd. Hij pakte de leiding om vervolgens al vrij snel een gat te slaan met Valtteri Bottas.

Zijn voorsprong was zo groot dat Verstappen meerdere malen aan zijn team vroeg wat de snelste raceronde was. Teambaas Horner vermoedde dan ook dat zijn pupil zich enigszins verveelde tijdens de race.

"Ik vertelde zijn engineer dat hij echt niet de snelste tijd van dat moment aan Max mocht doorgeven. De coureurs krijgen een bonus als ze de snelste raceronde noteren maar dat kunnen we beter afschaffen. Ik wilde niet dat Max wist dat Vettel hem een bonus door de neus had geboord."

Horner geeft vervolgens toe dat het geen verschil maakte aangezien Verstappen tijdens de race continu de videoschermen in de gaten hield.

Wel kreeg de Nederlander het dringende verzoek om het toch wat langzamer aan te doen om te voorkomen dat ook hij problemen met zijn motor kreeg. Ook dat was tegen dovemansoren gericht.

"We vertelden Max continu dat hij langzamer moest rijden maar hij werd daardoor lichtelijk geïrriteerd omdat hij gewoon niet langzamer kon rijden. Max houdt hier gewoon van, dat zag je ook duidelijk in de eerste twee bochten van de race. Hij wilde deze race meer winnen dan wie dan ook."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen