Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Christian Horner: 'Max Verstappen verveelde zich tijdens de race'

Het gemak waarmee Max Verstappen toe sloeg tijdens de GP van Mexico was indrukwekkend. Niet alleen de wijze waarop hij de leiding pakte maar ook het gemak waarmee hij de race vervolgens controleerde en uitreed.

Zoals verwacht was inderdaad de eerste bocht cruciaal voor het verdere verloop van de Grote Prijs van Mexico. Met drie auto's zo dicht op elkaar moest het wel mis gaan maar Verstappen kwam als enige ongeschonden uit de strijd. Hij pakte de leiding om vervolgens al vrij snel een gat te slaan met Valtteri Bottas.

Zijn voorsprong was zo groot dat Verstappen meerdere malen aan zijn team vroeg wat de snelste raceronde was. Teambaas Horner vermoedde dan ook dat zijn pupil zich enigszins verveelde tijdens de race.

"Ik vertelde zijn engineer dat hij echt niet de snelste tijd van dat moment aan Max mocht doorgeven. De coureurs krijgen een bonus als ze de snelste raceronde noteren maar dat kunnen we beter afschaffen. Ik wilde niet dat Max wist dat Vettel hem een bonus door de neus had geboord."

Horner geeft vervolgens toe dat het geen verschil maakte aangezien Verstappen tijdens de race continu de videoschermen in de gaten hield.

Wel kreeg de Nederlander het dringende verzoek om het toch wat langzamer aan te doen om te voorkomen dat ook hij problemen met zijn motor kreeg. Ook dat was tegen dovemansoren gericht.

"We vertelden Max continu dat hij langzamer moest rijden maar hij werd daardoor lichtelijk geïrriteerd omdat hij gewoon niet langzamer kon rijden. Max houdt hier gewoon van, dat zag je ook duidelijk in de eerste twee bochten van de race. Hij wilde deze race meer winnen dan wie dan ook."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"