© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Max Verstappen wordt ooit wereldkampioen'

19 feb. 2018 11:58 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing presenteerde vanochtend als derde Formule 1 team haar nieuwe auto. De grote vraag is vooral in hoeverre de RB14 opgewassen is tegen het geweld van met name Mercedes.

Christian Horner verwacht spannende titelstrijd in 2018

Het afgelopen jaar begon Red Bull Racing met een enorme achterstand aan het seizoen. Daarnaast kampte ook vooral Max Verstappen met de nodige uitvalbeurten als gevolg van een haperende Renault motor. Dit jaar verwacht men dat de betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost en dat Red Bull zich kan mengen in de titelstrijd.

Althans, dat is de verwachting van teambaas Horner die in gesprek met SpeedWeek alvast vooruit kijkt naar het nieuwe Formule 1 seizoen.

"We hebben geleerd van de RB13 en deze lessen hebben we toegepast op de RB14 en als we dan ook nog stabieler worden, dan verwacht ik dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo de strijd met Hamilton en Vettel aan kunnen gaan."

"Lewis is in de vorm van zijn leven en hopelijk blijft hij nog een tijdje in de Formule 1. Ik ben ervan overtuigd dat we zowel met Max als met Daniel twee coureurs hebben die het hem heel erg lastig kunnen gaan maken. We moeten alleen wel de juiste wapens leveren. Ook voor de fans wordt zo'n meerkamp een cadeautje."

Dit jaar is Red Bull niet het enige klantenteam van Renault, ook McLaren rijdt met een Franse krachtbron. Een interessante strijd maar Horner ligt er bepaald niet van wakker.

"McLaren is een geweldig team en we kijken er dan ook naar uit om tegen ze te racen. Wij hebben echter veel progressie geboekt en dat willen we meenemen naar 2018. Daarnaast hebben we laten zien dat we een sterk chassis hebben."

Niet alleen wij Nederlanders zijn overtuigd dat Max Verstappen alles in zich heeft om wereldkampioen te worden, ook zijn teambaas ziet dit zeker wel gebeuren in de toekomst.

"Sebastian Vettel is bij ons wereldkampioen geworden en toen was hij nog niet eens 30. Ook Hamilton heeft vier titels en is nog maar 32. Je kunt duidelijk zien welke coureurs er op dit moment uitspringen en daar is Max duidelijk één van. Hij is een toekomstig wereldkampioen, maar wanneer dat is de vraag."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen