Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner onder de indruk van volwassenheid Max Verstappen

Het seizoen 2017 was een lastig jaar voor Max Verstappen. De Nederlander wilde graag een gooi doen naar de wereldtitel, maar zijn auto bleek te langzaam en zijn motor te onbetrouwbaar. De vele tegenslagen zorgden er echter wel voor dat Verstappen groeide als coureur en mens, iets dat ook teambaas Christian Horner niet is ontgaan.

Vaak viel Max Verstappen dit jaar al in de beginfase uit, terwijl hij op podiumkoers lag. Na zijn uitvalbeurt tijdens de GP van België was hij er helemaal klaar mee. "Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud" , brieste Verstappen toen. Maar verder bleef de Nederlander erg rustig en besefte hij dat hij er zelf niet veel aan kon doen. "Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop Max is omgegaan met zijn tegenslagen" , is Horner dan ook vol lof tegenover Motorsport.com . "En hij heeft heel wat tegenslagen te verduren gehad, vooral tijdens de zomermaanden."

Verstappen zei onlangs zelf dat hij dit seizoen wat minder kalm was dan hij had gedacht , maar zijn teambaas is het daar niet helemaal mee eens. "Hij neemt risico's, maar niet teveel. Hij heeft de balans goed weten te vinden dit seizoen." "In Hongarije en Monza maakte hij twee foutjes, de scheiding tussen het zijn van de held of de schlemiel is heel dun." "Maar over het geheel gezien heeft hij heel volwassen gereden dit seizoen" , besluit Horner zijn terugblik op het seizoen van Verstappen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden