Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Red Bull houdt alle opties voor 2019 open'

Het nieuwe Formule 1 seizoen staat op het punt om los te barsten maar belooft op voorhand al een spannend jaartje te gaan worden. Veel coureurs, waaronder ook Daniel Ricciardo, zijn namelijk in het bezit van een aflopend contract.

Zijn teamgenoot Max Verstappen ziet het liefst dat Ricciardo zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met de Oostenrijkse renstal zet. Ook Ricciardo heeft aangegeven dat hij eerst in gesprek wil met Red Bull en daarna pas een besluit neemt over zijn toekomst. De immer goedlachse Australiër wil het liefst in april al om de tafel met Red Bull maar volgens zijn teambaas Horner is de kans groot dat dit gesprek nog wel even op zich laat wachten. In gesprek met het Braziliaanse El Globo laat Horner los dat er vanuit de kant van Red Bull nog geen actie op dit gebied is ondernomen.

"Natuurlijk willen we door met Daniel maar we hebben nog geen datum voor een gesprek gepland. Ik heb ook geen idee op wat voor termijn dat gaat gebeuren. We willen alleen niet dat deze situatie teveel invloed heeft op de prestaties in 2018." Hoewel Red Bull het liefst doorgaat met hun huidige rijdersduo geeft Horner aan dat ze de rijdersmarkt wel degelijk in de gaten houden. "Daniel wil natuurlijk de best mogelijke beslissing voor zijn toekomst nemen maar dat geldt ook voor ons. Onze bedoeling is absoluut om met Daniel door te gaan maar ook wij moeten de tijd nemen om alle opties te bekijken en alles goed af te wegen. We gaan op een bepaald moment wel met elkaar in gesprek maar wanneer weet ik nog niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi