Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Red Bull is terug in de titelstrijd'

Na negen Formule 1 races is de titelstrijd spannender dan ooit en dankzij de zege van Verstappen in Oostenrijk doet ook Red Bull Racing weer mee in het kampioenschap.

Althans dat is de mening van teambaas Horner die weliswaar baalt van de misgelopen punten maar ook positief gestemd is voor de komende races. "In negen races hebben we nu drie zeges gehaald, hetzelfde aantal als Ferrari en Mercedes. Onze achilleshiel is dat we niet vaak met beide auto's in de punten zijn gefinisht. Dit kwam deels door betrouwbaarheidsproblemen en allerlei incidenten," aldus Horner tijdens een persmoment op het hoofdkwartier van Milton Keynes. Volgens Horner heeft Red Bull de titelstrijd dan ook nog niet opgegeven ondanks dat de renstal van Verstappen en Ricciardo een achterstand heeft van 58 punten op Ferrari.

"In de laatste paar races hebben we het gat aardig gedicht en we hebben nog twaalf races te gaan. Ik denk dat je ons op zijn minst als outsider moet zien. Er komen een paar circuits zoals bijvoorbeeld Hongarije en Singapore waar vooral onze kracht ligt en natuurlijk komen er nog een paar circuits die ons minder liggen." "Toch denk ik dat we in beide kampioenschappen nog een kans maken. In deze fase van het seizoen zetten wij de titelstrijd in ieder geval nog niet uit ons hoofd."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'