© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Seizoen nu echt begonnen voor Max Verstappen'

13 mei 2018 18:04 Wanda Bisschop 0 reacties
Na de dubbele uitvalbeurt in Baku verliep de GP van Spanje een stuk beter voor Red Bull Racing. Vooral Max Verstappen haalde het maximale eruit en kwam knap als derde over de finish.

Red Bull verwacht veel van GP Monaco

Teambaas Horner laat bij Sky Sports F1 dan ook weten tevreden te zijn over het optreden van zijn coureurs en dan vooral over de jonge Nederlander.

"Als team hebben we vandaag sterk gereden en strategisch gezien het maximale eruit gehaald. Max reed een ontzettend goede race. Echt knap hoe hij Vettel met een beschadigde auto achter zich hield."

Bij de herstart reed Verstappen achterop de langzaam rijdende Lance Stroll en beschadigde hij zijn voorvleugel. Voor zijn rondetijden had het verder geen gevolgen, die bleven goed.

"Max meldde zelf ook dat hij weinig verschil in zijn auto voelde en dat de balans nog steeds goed was. Het kostte hem misschien twee tot drie tienden per ronde maar het was genoeg om Vettel voor te blijven."

Na vier races vol met problemen voor Verstappen was de race in Spanje zijn beste tot nu toe. Volgens Horner betekent deze derde plek dan ook de ommezwaai in het seizoen voor zijn pupil.

"Max had een lastig begin van het seizoen maar dit is een flinke boost voor hem. Nu we terug zijn in Europa zit hij beter in zijn vel en dit resultaat is natuurlijk ontzettend goed voor zijn zelfvertrouwen."

Over twee weken vindt de volgende race plaats en wel op het stratencircuit van Monaco. Horner ziet dan ook kansen voor zijn team om te winnen in Monaco.

"We hebben een flinke stap gemaakt en vooral in bochtige gedeeltes zijn we erg sterk. Ik kijk dan ook enorm uit naar Monaco. Beide rijders zijn daar altijd erg snel dus daar liggen zeker kansen voor ons!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen