Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Christian Horner: 'Tijdstraf voor Max Verstappen onredelijk'

De laatste Formule 1 race voor de zomerstop zorgde voor nogal wat beroering. Met name Red Bull Racing kwam niet ongeschonden uit de strijd nadat Max Verstappen in de eerste ronde zorgde voor de uitschakeling van zijn teamgenoot Ricciardo. Ook zijn eigen race was daarna min of meer verloren.

De 19-jarige Nederlander ontving van de wedstrijdleiding een tijdstraf van 10 seconden waardoor hij het podium kon vergeten. Verstappen loste zijn tijdstraf direct in bij zijn enige pitstop maar had voldoende marge opgebouwd om zijn vijfde plek te behouden. Hiermee werd de Red Bull coureur opnieuw 'best of the rest'.

Verstappen zelf liet na afloop voor de camera's van Ziggo Sport weten geen problemen te hebben met zijn opgelegde tijdstraf. Teambaas Christian Horner ziet het echter anders.

Christian Horner

- "De stewards waren volgens mij een beetje te ijverig. Als je het vergelijkt met de actie van Valtteri Bottas in Spanje dan is Max nu te hard gestraft."

Bottas verremde zich in de openingsronde van de GP van Spanje en zorgde daarmee voor de uitschakeling van zowel Kimi Raikkonen als Max Verstappen. De Mercedes coureur werd hiervoor echter niet bestraft.

Volgens Horner was het gewoon een race-incident waarbij het hem verbaasde dat zoiets nog niet eerder was gebeurd tussen zijn rijders.

"Ja, voor mij is het gewoon een race-incident. Max heeft zijn fout toegegeven en zijn excuses aan het team en aan Daniel aangeboden. Eigenlijk hebben we geluk gehad dat het in de afgelopen 18 maanden nog niet eerder is gebeurd. Max en Daniel starten vaak naast elkaar en dan gaat het ongetwijfeld een keertje mis. Er was absoluut geen opzet in het spel maar het is wel frustrerend natuurlijk."

Volgens Horner is het vrij normaal dat Daniel Ricciardo vervolgens tegen de pers stoom afblies over de actie van zijn teamgenoot.

"Zo direct na een race waarin je bent uitgeschakeld, zeg je natuurlijk geen 'oeps'. Daniel was inderdaad flink pissig maar na een uurtje was hij weer gekalmeerd. Zo gaat dat nu eenmaal."

Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari