Christian Horner: 'Verstappen heeft een dure prijs betaald'

Red Bull Racing wilde met een afwijkende bandenstrategie zorgen voor een stunt in de GP van China. Dat lukte inderdaad met de overwinning van Daniel Ricciardo maar Verstappen vergooide een dubbele podium voor het team.

Red Bull dolblij met sensationele zege Ricciardo

Red Bull begon met beide coureurs op de derde startrij maar eiste in de slotfase op alle fronten de hoofdrol op. Tegenover Sky Sports F1 laat teambaas Horner dan ook weten dat hij dolgelukkig is met de zege van Daniel Ricciardo.

"Dit is echt een fantastische teamprestatie. Ik heb groot respect voor de jongens in de garage, niet alleen gisteren met het vervangen van de motor van Daniel maar ook vandaag hebben ze tot twee keer toe een dubbele pitstop goed afgehandeld. Onze strategie pakte goed uit en Daniel reed natuurlijk ijzersterk. Voor ons is dit de eerste keer sinds 2010 dat we hebben gewonnen in China. Daniel heeft aan het einde van vorig jaar zoveel pech gehad en hem nu als winnaar hier te zien, dat is echt geweldig."

Het succes voor Red Bull Racing had nog groter kunnen zijn als Max Verstappen zijn inhaalacties ook waren gelukt. Helaas liep dat voor de Nederlander uit op een teleurstelling waarna hij uiteindelijk als vijfde is geëindigd.

Over de race van Verstappen is Horner vrij kort: "Bij zijn actie met Vettel leek Max een foutje te maken in de hairpin. Daarvoor heeft hij een tijdstraf ontvangen. Hij is natuurlijk nog jong en rijdt altijd agressief, dat maakt het ook zo leuk om hem te zien racen. Maar ja, hij heeft vandaag de prijs daarvoor betaald."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen