Christian Horner: 'Vettel was veel te agressief bij de start'

17 sep. 2017 17:19 Wanda Bisschop 0 reacties
Christian Horner moest met lede ogen aanzien hoe Max Verstappen in de eerste bocht in de sandwich kwam te zitten bij de beide Ferrari's coureurs. Daarmee was de kans op een dubbele podiumfinish direct verkeken en glipte ook de kans op de overwinning in Singapore door de vingers.

Christian Horner legt schuld van crash bij Ferrari-coureurs neer

Red Bull zette in Singapore hoog in want op het bochtige stratencircuit moest het gaan gebeuren voor of Verstappen of Ricciardo. Met Verstappen op P2 had het team de beste kans op de overwinning. Echter na amper een paar honderd meter was deze hoop al vervlogen.

Na afloop was teambaas Horner tegenover Sky Sports dan ook stellig in zijn conclusie.

"Wie de schuld van de crash bij Max neerlegt, moet echt de beelden nog eens goed bekijken. Vettel stuurde vrij agressief naar links, Raikkonen kwam naar rechts en in het midden zat Max. Hij kan moeilijk verdwijnen natuurlijk. Max ging in een rechte lijn. Echt ontzettend ongelukkig dat Max op deze manier wordt uitgeschakeld."

Horner heeft nog wel een tip voor iedereen die Verstappen als schuldige voor de crash aanwijst.

"Vettel kwam naar links en bleef maar afknijpen. Deze dingen gebeuren als er drie auto's door een bocht gaan. Dat is racen helaas. Max kon gewoon niet verdwijnen. Vettel zag waarschijnlijk niet dat zijn teamgenoot aan de andere kant van Max reed. Hij was veel te agressief voor Max en Raikkonen aan de andere kant van Max ook. Dan krijg je dit. Iedereen die Max hiervan de schuld geeft, moet zijn ogen laten nakijken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen