Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner weet het zeker: 'Max gaat echt nog winnen dit jaar!'

De thuisrace van Red Bull Racing in Oostenrijk was opnieuw een race met twee gezichten. Vreugde over de vijfde podiumplaats op rij van Daniel Ricciardo maar ongeloof over de vijfde uitvalbeurt van Max Verstappen. Ondanks alles is de teambaas van Red Bull ervan overtuigd dat Max Verstappen dit jaar nog gaat vlammen.

Na twee uitvalbeurten op rij moest het tij uitgerekend op het thuiscircuit worden gekeerd. Zowel in Canada als in Azerbeidsjan viel Verstappen rond ronde 12 al uit. Zo ver kwam de jonge Nederlander nu helemaal niet. Na een probleem bij de start omdat zijn auto in de antistall-modus schoot vanwege een kapotte koppeling was het bij bocht 1 al einde race. Een kamikaze actie van Toro Rosso coureur Kvyat bezorgde Red Bull al aan het begin van de race een flinke kater. Verstappen stond vorig jaar in Oostenrijk nog als tweede coureur op het podium maar kon nu na amper een paar meter zijn race-overall alweer uittrekken. Ook bij teambaas Horner was er ongeloof over de hoeveelheid pech waarmee de Nederlander te maken krijgt. Tegenover Sky Sports F1 vertelde hij het volgende: "Max'auto ging bij de start in de anti-stall mode door een probleem met de koppeling. Daarna werd hij in de eerste bocht eruit getikt. Het leek een vrij stevige tik waarna hij een nog groter probleem had. We weten nog niet of beide defecten met elkaar te maken hadden. Dat moeten we nog nader onderzoeken."

Verstappen kan in ieder geval rekenen op steun van zijn teambaas. Horner leeft erg mee met zijn jonge pupil die op dit moment het minste aantal kilometers van het hele veld heeft gemaakt. "Natuurlijk gaat Max momenteel door een lastige periode. Hij krijgt het echt voor zijn kiezen en krijgt tik voor tik. Vooral als je ziet dat zijn teamgenoot het ene podium na het andere pakt. Zoiets komt hard aan natuurlijk. Maar ik weet zeker dat Max hier uiteindelijk sterker van wordt. Hij is het hele seizoen al heel erg goed bezig en rijdt ijzersterk. Ik denk echt dat als het tij voor hem keert dat hij zomaar drie races op rij kan winnen!"

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'