Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2019

Circuit of the Americas: "Zonder ons zou de F1 niet bestaan in de VS"

Sinds 2012 vindt de Grand Prix van de Verenigde Staten plaats op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Hoewel de Formule 1 graag meer races in dat land wil organiseren, meent de circuitorganisatie dat deze baan daar dé thuishaven voor de sport is.

"Ik denk dat de Formule 1 nu niet eens in de VS zou bestaan als wij destijds niet dit nieuw circuit hadden gebouwd", aldus Bobby Epstein, de baas van het Circuit of the Americas, in gesprek met ESPN. "Kijk maar naar wat we hier hebben gedaan om een schare fans op te bouwen."

Volgens Epstein zijn er ongeveer twee miljoen fans van de Formule 1 in de Verenigde Staten, versus een geschatte vijftig miljoen in Europa. Afgelopen jaar kwamen er zo'n 263.000 mensen op de Grand Prix van de VS af op 'CotA' - dit jaar vindt alweer de achtste editie plaats op dat circuit. Daarvoor werd de race enkele jaren georganiseerd op Indianapolis Motor Speedway - die echter in 2007 verdween, mede door een bandenschandaal in 2005 (met slechts zes auto's die startten als gevolg).

De race op CotA staat in elk geval nog tot en met 2021 op de kalender. De Formule 1-organisatie werkt vanuit de Amerikaanse eigenaar Liberty Media wel hard aan meer GP's in eigen land, zoals een race in Miami, maar die is vooralsnog niet concreet geworden. Epstein verwacht dit jaar daarentegen nog meer bezoekers, mede dankzij de Netflix-documentaire Drive to Survive over de Formule 1: "Zolang dit circuit bestaat, houden we hier een Formule 1-race."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten