Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Circuit Paul Ricard flink op de schop gegaan

Er was vorig jaar veel te doen omtrent de Franse Grand Prix. Het circuit Paul Ricard zou bijzonder lastig te bereiken zijn, de race was volgens enkelen aan de saaie kant en het asfaltlint zelf ook niet al te boeiend. Bovendien hadden coureurs hun twijfels over de pitstraatingang.

De hoge heren van het Franse circuit, dat nabij de stad Marseille is gelegen, hebben in deze winter niet stilgezeten. Er is een nieuwe asfaltlaag gestort, enkele bochten hebben een onderhoudsbeurt gehad en bovenal is de ingang van de pitstraat herzien.

"Aan elke bocht is gesleuteld", laat circuitbaas Stephane Clair aan Auto Hebdo weten. "Slechts de rechte stukken blijven hetzelfde in vergelijk met vorig jaar. Het nieuwe asfalt voldoet aan een zeer hoge standaard, dus we hebben elke reden om aan te nemen dat problemen zijn verholpen. Het belangrijkste is natuurlijk de pitstraatingang." Clair refereert aan de pitstraatingang omdat deze namelijk is verplaatst: deze was vorig jaar te bereiken door weg te sturen op het rechte stuk van start en finish, komend seizoen zullen de rijders voor het insturen van de laatste bocht al de koers moeten wijzigen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi