Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Circuit Zandvoort experimenteert met 'fake' grindbak tijdens GP Nederland

De Formule 1 Grand Prix van Nederland werkt dit weekend met een noviteitje op Circuit Zandvoort. Men probeert een nieuw soort grindbak uit.

In de Hans Ernstbocht op Circuit Zandvoort lag vaak het nodige stof en grind op de baan. De krappe rechts-links-combinatie heeft coureurs vaak verrast. Als ze wat doorschoten in de knik naar rechts, kwamen ze in de hairpin naar links aan de binnenzijde vaak op het grind terecht, met alle gevolgen van dien. Om het probleem van grind op de baan tegen te gaan, experimenteert met dit weekend in Zandvoort met een nieuw fenomeen. Het is een grindbak, maar toch ook weer niet. Aan de binnenzijde van de bocht ligt nu een strook van een meter breed en binnen die strook is het grind verlijmd. Het idee is dus dat het niet omhoog wordt geworpen, maar blijft liggen.

Bang dat men de strook juist gaat gebruiken, is men niet, want de speciale grindstrook zou een stuk gladder zijn en dus een stuk minder grip bieden dan de reguliere racelijn. Daniel Ricciardo laat ten overstaan van onder andere RacingNews365 zijn gedachten over het idee de vrije loop: "Ik dacht eerst 'huh, wat raar', maar het zou best wel eens een slimme vondst kunnen zijn." Charles Leclerc had wel iets over het idee gehoord, maar wist nog niet helemaal wat men precies had gedaan. Na een korte uitleg, is hij benieuwd naar het effect ervan: "Okay, dat wordt dan interessant om uit te proberen. Het is goed om nieuwe oplossingen uit te proberen en ik hoop dat 't ons helpt."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"