Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort flink op de schop in aanloop naar GP Nederland

Circuit Zandvoort, de locatie waar de Grand Prix van Nederland dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt, ondergaat momenteel een fikse transformatie. Het duincircuit gaat verder met dat waar het al jaren mee bezig was: moderniseren.

1705068656335
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MoederscheimMoonen Architects

Nadat in 2019 bekend werd dat de Formule 1 na meer dan dertig jaar terug zou keren in Nederland, staken Circuit Zandvoort en haar partners de armen uit de mouwen. In circa een jaar tijd werd het complex voor miljoenen euro's verbouwd. De baan zelf werd flink vernieuwd - onder andere met de komst van twee kombochten. Ook de volledige infrastructuur van het terrein werd aangepakt. In een recordtijd werd Circuit Zandvoort omgetoverd van een oud en ietwat vervallen complex tot een uiterst moderne evenementenlocatie.

Ondanks dat Circuit Zandvoort inmiddels drie keer succesvol host is geweest van de Dutch Grand Prix en alle ingrediënten voor een prachtige vierde editie er lijken te zijn, wordt er nog steeds flink geïnvesteerd in de Noord-Hollandse badplaats. Op dit moment wordt de pitstraat verlengd en wordt het aantal pitboxen uitgebreid. Het gebouw waarin de nieuwe pitgarages gehuisvest worden zal multi-inzetbaar zijn, meldt Circuit Zandvoort. Gedurende de Dutch Grand Prix zijn er zes pitboxen te vinden in het gebouw, terwijl het pand gedurende de rest van het jaar dient als hospitality lounge voor (zakelijke) evenementen. Met deze aanpassingen voldoet het circuit aan de wensen van de FIA en kan het ook de eventuele komst van een elfde F1-team behappen.

Tekst gaat verder onder afbeeldingen.

			© MoederscheimMoonen Architects
	© MoederscheimMoonen Architects
			© Two O Five Amsterdam
	© Two O Five Amsterdam
			© MoederscheimMoonen Architects
	© MoederscheimMoonen Architects
			© MoederscheimMoonen Architects
	© MoederscheimMoonen Architects
			© Two O Five Amsterdam
	© Two O Five Amsterdam

Ook horeca wordt aangepakt

Ook restaurant Bernie's Bar & Kitchen, dat zich bevindt boven de huidige pitboxen, wordt gemoderniseerd. Dat geldt tevens voor Mickey's Bar, het racecafé dat gevestigd is aan het einde van de huidige rij pitgarages. "De vorm van het gezellige racecafé zal behouden blijven in de sfeer van een bruine kroeg met een modern jasje, die naadloos aansluit op de dynamiek van de pitstraat en haar omgeving", aldus Circuit Zandvoort.

Naar verluidt wordt het nieuwe pand komend voorjaar geopend. De Grand Prix van Nederland vindt plaats op zondag 25 augustus 2024.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

8 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen