Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Circuit Zandvoort wint wederom in de rechtszaal, maar verhaal krijgt nog een staartje

Vandaag, 2 augustus, is besloten dat Circuit Park Zandvoort haar natuurvergunning voorlopig mag houden en dus door mag gaan met de activiteiten op het circuit. Een definitieve uitspraak volgt echter nog in 2023.

Race Start Zandvoort 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft beslist dat de natuurvergunning voor Circuit Zandvoort niet mag worden geschorst. Het betreft een voorlopige uitspraak voor het Nederlandse circuit, want een definitieve uitspraak volgt nog in 2023. Alle evenementen mogen in de tussentijd wel doorgaan, waaronder dus ook de Grand Prix van Nederland.

Vier verschillende milieuorganisaties hadden bezwaar tegen de natuurvergunning van Circuit Zandvoort. Volgens hen zouden de evenementen leiden tot een toename van stikstofneerslag op het natuurgebied naast het circuit. Er werd gevraagd om de vergunning te schorsen, maar hier is de voorzieningenrechter het dus niet mee eens.

Hiervoor is gekeken naar de belangenafweging tussen aan de ene kant het natuurbelang en aan de andere kant de algemene en economische belangen van Circuit Zandvoort. Voorlopig mag het circuit doorgaan met alle geplande activiteiten, dus ook de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Deze staat gepland op zondag 4 september 2022.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?