Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Claire Williams: "Teleurstellende periode definieert het Williams-team niet"

Voor het Formule 1-team van Williams zijn de voorbije jaren niet bijzonder lief geweest. Na een aantal tegenslagen bevindt de Britse equipe zich steevast onderaan de ranglijst. In 2020 moet dit allemaal veranderen, als we teambaas Claire Williams moeten geloven.

Russell mexico1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het Formule 1-team van Williams bevindt zich al tenminste twee seizoenen in een diep dal. Williams zet alle zeilen bij om hieruit te geraken, in 2020 zal moeten blijken of het zich voldoende heeft ingezet om de rode lantaarn aan een ander team over te kunnen dragen. De kwellende periode zal de Williams-naam echter niet aantasten, zo denkt teambaas Claire Williams.

"Williams heeft twee slechte jaren gehad, maar die definiëren het team niet. We hadden tijd nodig om de zaken op orde te krijgen, ik geloof dat we in de voorbije veertien maanden belangrijke veranderingen hebben kunnen maken die het team weer vooruit zullen helpen. Het zal zich ditmaal uitbetalen", aldus een zelfverzekerde Williams tegenover onder andere Motorsport Total.

Haar twee jonge coureurs voor het seizoen van 2020 zal het team uit Grove daarnaast in de juiste richting moeten duwen. "Als het minder gaat met het team, dan zijn de persoonlijkheden van de coureurs belangrijker dan ooit. Ik denk dat we in George Russell en Nicholas Latifi de persoonlijkheden hebben waarnaar we op zoek waren, zij begrijpen dat het ook hun rol is om het team verder te ontwikkelen, dat inspireert ze ook."

"Iedereen werkt momenteel hard in de fabriek om ervoor te zorgen dat de nieuwe auto een flinke verbetering wordt ten opzichte van de 2019-bolide. Het is noodzakelijke dat we Russell en Latifi een auto geven waarmee ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben", besluit Williams.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'