Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nico Hulkenberg

Claire Williams zet de deur voor de komst van Nico Hulkenberg op een kier

Kan Nico Hulkenberg nog een stoeltje vinden voor het 2020-seizoen? De opties worden voor de afzwaaiende Renault-coureur steeds geringer, maar Williams-teambazin Claire Williams zet de deur in ieder geval op een kiertje.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De kans dat Nico Hulkenberg ook na het huidige seizoen nog als coureur aanwezig is in de Formule 1 wordt steeds kleiner. Nadat eerder duidelijk werd dat Esteban Ocon zijn stoeltje bij Renault over zou nemen, bleven de deuren voor de Duitser bij Haas, Red Bull en Alfa Romeo eveneens gesloten. Er is echter nog een sprankeltje hoop dat de afzwaaiende Renault-coureur in 2020 bij een ander team zijn heil kan gaan zoeken.

Williams maakte gisteren namelijk bekend dat de wegen tussen het team en Robert Kubica aan het einde van het seizoen zullen scheiden. Wie het vrijgekomen stoeltje zal opvullen is voorlopig nog onbekend. Volgens Williams-teambazin Claire Williams is het vanzelfsprekend dat Hulkenberg een aantrekkelijke optie is, zo vertelt ze tegenover onder meer RacingNews365.

"We weten nog niet precies wat ons plan zal zijn voor 2020. Uiteraard hebben we een lijst met potentiële kandidaten die we overwegen voor het tweede Williams-stoeltje. Uiteraard zijn de capaciteiten en de deskundigheid van Nico zeer aantrekkelijk voor elk Formule 1-team, maar we hebben nog geen gesprekken met hem gevoerd. Williams bevindt zich momenteel bovendien in een lastig financieel parket. Al wil dat niet zeggen dat we per se een coureur willen die sponsoren en geld met zich meebrengt. Op dit moment liggen er verschillende opties op tafel."

"Om het team goed te kunnen helpen en verder te ontwikkelen zou het aantrekken van een ervaren coureur absoluut geen slecht idee zijn, maar een jonge coureur is daar ook prima toe in staat. George Russell heeft dat dit seizoen laten zien. Voor hem was het een lastig jaar, maar elke race weer heeft hij een grote glimlach op zijn gezicht en neemt hij de leiding. Hij snapt de verantwoordelijkheden die hij zowel binnen als buiten de cockpit met zich meedraagt", aldus Claire Williams.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met onder andere Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel, waarin wij vooruitblikken op de GP van Singapore.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

3 reacties