Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Code bruin voor Hulkenberg na crash Albon

Er gebeurden bij de GP van Australië gelukkig geen persoonlijke ongelukken. Maar na de crash van Alexander Albon scheelde het niet veel of Nico Hulkenberg was op volle snelheid in de zijkant van de Williams gereden. Tot grote schrik van de Duitser zelf. "Een nachtmerriescenario."

In ronde zeven van de race in Melbourne schiet Alexander Albon met zijn Williams van de baan. Via de muur knalt hij weer half terug op de baan, waar Pierre Gasly en Nico Hulkenberg hem ternauwernood kunnen ontwijken. De twee reden op volle snelheid en hadden nog geen kans om te zien wat er was gebeurd. "Holy moly, ik had op dat moment serieus een code bruin", zei de Haas-coureur tegenover onder meer RacingNews365 . Na de race gaf Hulkenberg, dit seizoen weer terug op de Formule 1-grid, aan enorm geschrokken te zijn. "Dat was echt eng. Ik bedoel, gelukkig is er niets gebeurd. Maar dit is een nachtmerriescenario. Je komt een blinde hoek om op een stratencircuit. Een coureur verliest zijn auto, crasht en komt terug op de baan. Omdat er een grindbak ligt, waaide er stof, dus je kon niet echt veel zien."

Geen gele vlaggen

Omdat het allemaal zo snel gebeurde, kon er nog niet worden ingegrepen voordat Hulkenberg en Gasly bij Albon kwamen. "Ik denk dat Pierre voor me zat, hij was de eerste auto, ik de tweede, en geen marshal ter wereld kan zo snel reageren. We hadden geen gele vlaggen, ik zag alleen de stofwolk en ik zag grind rondvliegen, dus ik nam niet de ideale of normale racelijn, ik ging wat wijder. Maar ik denk dat ik hem toch niet veel gemist heb, ik riep dan ook meteen over de radio dat we een safety car nodig hadden en dat het een gevaarlijke situatie was." Bekijk de beelden van de crash van Albon en het moment van Hulkenberg daarna in de video hieronder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"