Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Colapinto doet opmerkelijke uitspraak over 'eigen' merchandise

Officiële Franco Colapinto-merchandise van Williams was er tot dusver nog niet, maar vanaf deze week kunnen fans van de Argentijnse coureur dan toch een shirtje of petje bemachtigen. Colapinto doet zelf echter een opmerkelijke uitspraak over de situatie.

Colapinto Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie nu de officiële fanstore van de Williams-website bezoekt, ziet merchandise van Alexander Albon en zelfs van Logan Sargeant, die na de Grand Prix van Nederland de deur werd gewezen, is nog merchandise beschikbaar op de site van het team. Franco Colapinto, de vervanger van de Amerikaan, moest het sinds zijn debuut in Monza echter zonder eigen shirtjes of petjes doen. Daar komt vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten echter verandering in. 

Daar komt Williams namelijk met een heuse Colapinto-lijn, mede op verzoek van de vele Argentijnse fans die staan te popelen om hun landgenoot te supporten. In Monza nam hij het stoeltje van Sargeant over en sindsdien maakte hij zowel op als naast de baan indruk. Het uitblijven van persoonlijke merchandise was tot nu toe echter het enige probleem, maar Williams geeft nu gehoor aan de wens van alle Colapinto-fans. 

Opmerkelijk genoeg ontraadt Colapinto zijn fans echter om de producten te kopen. Dat lijkt misschien wat gek, maar zijn beredenering is heel simpel. "Ik hoop alleen dat de fans niet al hun geld verspillen door deze stomme dingen te kopen, want dat zou me echt kwaad maken", reageert de 23-jarige Argentijn in gesprek met Corazon de F1. "Williams maakt alle merchandise zo duur dat zelfs Cristiano Ronaldo het niet zou kunnen betalen. Maar de Argentijnse fans worden haast gek en geven zoveel geld uit, dat ze de komende twee maanden enkel droge rijst kunnen eten." 

Colapinto steekt zijn frustratie dus niet onder stoelen of banken, maar heeft reeds nagedacht over een oplossing. Hij denkt namelijk dat het kopen van namaakartikelen een stuk voordeliger zal zijn voor zijn fans. "Laat ze die goedkopere spullen maar kopen", zo spreekt hij zich duidelijk uit tegen de hoge prijzen van Williams-merchandise. Zo maakt Colapinto zich misschien wel populair bij zijn fans, maar een stuk minder bij zijn werkgever Williams...

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team