Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Colapinto nu al vergeleken met Verstappen: "Daarom wordt er over hem gepraat"

In Argentinië is de Formule 1-koorts helemaal toeslagen dankzij Franco Colapinto. De jonge Williams-coureur presteert voorlopig uitstekend en dat levert alleen maar lovende woorden op vanuit zijn thuisland.

Colapinto Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Argentinië is een land waar mening F1-fan niet snel aan zal denken, maar het Zuid-Amerikaanse land heeft een lange geschiedenis in de Formule 1. Twintig keer werd er een Grand Prix georganiseerd in Argentinië en het land leverde 26 F1-coureurs af. De bekendste is natuurlijk Juan Manuel Fangio die in de beginjaren van de sport vijf wereldtitels wist te behalen. Maar ook Jose-Froilan Gonzales en Carlos Reutemann gingen de boeken in als Grand Prix-winnaars uit Argentinië.

Zo ver is het voor de meest recente Argentijn in de Formule 1 nog niet. Franco Colapinto heeft pas drie Grand Prix-starts achter zijn naam staan, maar maakte in die drie races wel indruk. Hij pakte vier hele belangrijke punten namens Williams in Bakoe en dat heeft indruk gemaakt in het Zuid-Amerikaanse land. Eén van de voormalige F1-coureurs uit Argentinië, Miguel Angel Guerra, steekt dan bij El Grafico de loftrompet over zijn landgenoot: "Wij hebben een indrukwekkende coureur. Hij is de Argentijnse Verstappen! Elke scherpzinnige teambaas, zoals James Vowles bij Williams heeft gedaan, zou al met zijn vertegenwoordigers in gesprek moeten zijn."

Guerra doelt daarmee op het feit dat de kans klein lijkt dat we aankomend jaar ook kunnen genieten van de kunsten van Colapinto in de Formule 1. Williams heeft haar twee coureurs voor 2025 al bekend gemaakt en de enige échte optie lijkt nog bij Stake F1 te liggen. Echter bij Stake F1 lijken Gabriel Bortoleto en Valtteri Bottas meer kans te maken dan de 21-jarige Williams-coureur. Toch houdt Guerra hoop: "Hij maakte in drie races minder fouten dan Carlos Sainz, Alexander Albon, Charles Leclerc of Checo Pérez, die bijna overkwamen als nieuwelingen, terwijl Franco rijdt als een ervaren coureur. Daarom beginnen ze al over hem te praten. Alles was natuurlijk leuk tijdens de eerst race en kreeg hij een warm onthaal, maar nu zien ze dat hij hen op gelijke voet uitdaagt. Dat verandert alles."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1