Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Collega coureurs willen Vettel in F1 houden: "Hij is geweldig in die rol"

Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas hopen dat Sebastian Vettel zijn rol als directeur van de Grand Prix Drivers' Association zal blijven vervullen, ondanks het feit dat hij zich terugtrekt uit de Formule 1-racerij.

Vettel Austria XPB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas hebben beiden de wens uitgesproken dat Sebastian Vettel zijn rol als directeur van de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) blijft vervullen, ondanks het feit dat hij een punt achter zijn Formule 1 carrière zet.

Vettel is sinds 2010 directeur van de GPDA, de organisatie die het welzijn en de belangen van de F1-coureurs behartigt. Hij werkte samen met collega-directeuren Alex Wurz (die ook de voorzitter is), George Russell en Anastasia Fowle, waarvan laatstgenoemde de eerste niet-coureur is die een rol vervult binnen de GPDA.

In zijn laatste jaren in de F1 ging Vettel verschillende grote thema's niet uit de weg, waaronder de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, de veiligheid van de F1 en milieukwesties.

Sinds de hervorming in 1994 heeft de GPDA verschillende directeuren gehad, waarbij veel coureurs ervoor kozen hun functie neer te leggen toen ze stopten met racen in de Formule 1, hoewel dit niet verplicht is.

Zo nam Wurz zijn functie als GPDA-directeur op zich in 2014, enkele jaren na zijn laatste F1-race en bekleedde Pedro de la Rosa de directeursfunctie voor meerdere jaren ondanks dat hij in diezelfde periode slechts één volledig seizoen reed.

Moeilijk om Vettel in zijn rol te vervangen

Vettel moet nog bevestigen of hij al dan niet van plan is om in zijn rol bij de GPDA te blijven, maar hij kan in ieder geval rekenen op steun van zijn collega F1-coureurs. McLaren-coureur Ricciardo legt uit dat Vettels directheid hem tot een sterk personage voor de rol maakte.

"We zullen zien of hij door wil gaan. Ik weet het niet. Hij heeft het in ieder geval goed gedaan", vertelt Ricciardo aan de media, waaronder RacingNews365. "Seb is een jongen die, in veel gevallen, gewoon zegt waar het op staat en niet op een agressieve manier. Hij is gewoon heel eerlijk en direct."

"Als we het over onderwerpen als veiligheid hebben, dan hoeven we er niet omheen te draaien, dus ik denk dat zijn karakter echt goed is voor die rol. Ik denk dat we het intern zullen bespreken en nadenken over wie een goede vervanger is, maar hij was geweldig voor ons."

Alfa Romeo-coureur Bottas sluit zich aan bij de Australiër en laat weten dat hij hoopt dat Vettel in de rol zal blijven. "Ik heb het gevoel dat het vrij moeilijk is om Seb in zo'n rol te vervangen, omdat hij echt recht door zee en direct is en niet om dingen heen draait. Hij trekt veel dingen hardop in twijfel."

"Ik hoop dat hij doorgaat. Ik weet niet zeker of hij er zin in heeft, maar het zou geweldig zijn als hij doorgaat."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken