© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Column: Het bleef stil rondom Max Verstappen

14 mei 2018 11:40 Ruud Dimmers 1 reacties

Wat een heerlijke dag was het gisteren in Spanje voor de Nederlandse F1-fans! Eindelijk was ie daar: De eerste podiumplaats van Max Verstappen van dit seizoen! 

De Nederlander reed een ijzersterke race, zat lange tijd klem achter Raikkonen, maar met vrij baan trok hij direct een gat ten opzichte van teamgenoot Ricciardo. Een zeer sterke race van Verstappen, met een klein oops momentje: De touche met Stroll tijdens de VSC. 

Dat pech en geluk dicht bij elkaar zitten in de Formule 1 bewees Verstappen wederom. Daar waar in de eerste vier races alles mislukte bleef het nu bij 'blikschade'. De laatste 20 ronden riepen herinneringen op aan de zegetocht in 2016 toen Verstappen destijds Raikkonen achter zich hield. In deze editie was het Vettel die alleen de achterkant van de Red Bull zag.

De podiumplaats voelde als een overwinning en de ontlading was groot! Terecht, want de druk is nu even van de ketel. Over druk gesproken: Zo druk als mijn telefoon is op het moment dat Max iets verkeerd doet, zo rustig bleef die nu. Geen klagende mensen, geen appjes als in 'pfff.. die Max is net zijn vader' of 'Max bakte er weer niets van'. 

Nee, de telefoon bleef nagenoeg stil. Er was niet één van de criticasters die nu zei: 'goed gedaan Max! Top race!' Het is typerend voor de manier waarop mensen sport c.q. de F1 beleven in Nederland. Staat Max op het podium dan is dat 'gewoon', maar lukt het even niet dan heeft iedereen een mening. Met name de 'F1-fan' die af en toe een race kijkt.

Voor onze moderators was het gisteren een heerlijk rustige dag op onze site en Facebook. Dat er nog maar veel mogen volgen! ;-) Champagne in Monaco zou een mooi vervolg zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen