© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Column: Lewis Hamilton, wat laat jij je kennen!

14 jul. 2017 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties

Lewis Hamilton, het is en blijft een bijzondere kerel. Je mag hem of je mag hem niet. Veel zit er bij Lewis niet tussen. Het is de meest opvallende verschijning in de Formule 1 van tegenwoordig. 

Modieuze kapsels, trendy kleding, een neuspiercing, boordevol met inkt. Zet Lewis tussen de andere 19 coureurs en hij valt direct op. Niet alleen qua looks, maar ook qua gedrag. Vorig jaar nam hij te pas en te onpas zijn telefoon mee naar de FIA persconferenties. Meneer vond het vragenuurtje maar wat saai en na verloop van tijd kwam die telefoon weer tevoorschijn. Tot groot ongenoegen van de talloze journalisten. Lewis toonde geen enkele interesse in de vragen of in zijn collega's. Nee, meneer vond het leuker om te Snapchatten.

Het is de kant van Hamilton waaraan veel mensen zich ergeren. Het diva gedrag! Maar Lewis was vroeger niet zo. Toen hij in de GP2 reed en in de Formule 1 debuteerde was het een relaxte kerel, een spontane jongen die genoot van het spelletje genaamd autoracen. Hij leefde 300% voor de autosport en wilde alles winnen wat er te winnen viel.

Met regelmaat krijg ik het verwijt dat ik anti-Hamilton zou zijn, maar het tegendeel is waar! Lewis was vroeger een genot om naar te kijken. De TV stond altijd aan om de GP2 te kijken en de enige reden daarvoor was Lewis Hamilton. Wat hij daar liet zien was adembenemend! De jongere en nieuwere fans kan ik het alleen maar aanraden om beelden van Hamilton uit de GP2 of uit zijn eerste Formule 1 seizoenen te bekijken. Genieten! Vol bravoure, lef, talent en durf. Altijd in de aanval en zelden klagend. Prachtige acties, indrukwekkende inhaalraces. Iemand die genoot van het spelletje en ook buiten de auto om betrokken was bij de sport.

De Hamilton van vroeger, die spontane kerel, de vechter en de volhouder die is al enkele jaren geleden met pensioen gegaan. De metamorfose van de Brit is gigantisch. In de auto wint hij zijn races als hij vooraan mag beginnen, maar lukt het een keer niet dan horen we hem continu over de boordradio klagen. Wint Lewis niet, dan is het een zuurpruim op het podium. Vorig seizoen waren zijn interviews zelfs korter dan die van Kimi.

'Gelukkig' heeft Lewis altijd zijn woordje klaar voor de fans. De F1-fans zijn zeer belangrijk voor Lewis, aldus Lewis zelf. Overal waar hij komt spreekt hij dan op het podium ook over 'the best fans!' en ze zijn allemaal geweldig. De woorden van Hamilton blijken gewoon gelul, want er was op woensdagavond één man die F1 Live Londen aan zich voorbij liet gaan: Lewis Hamilton! Juist in zijn eigen achtertuin vol Britse fans liet hij ze allemaal in de kou staan. Zijn 'beste fans'? 

Het paste niet in zijn plannen. Meneer gunde zichzelf een paar dagen vakantie, want dat had hij wel verdiend! De andere coureurs hebben een soortgelijk programma en waren er alle negentien! Iedereen was er, maar Lewis niet. Na bakken met kritiek van fans, coureurs en journalisten liet Lewis donderdag weten dat hij zelf zijn eigen keuzes maakt. Iedere rijder was vrij om zijn keuze te maken en naar F1 Live Londen te gaan of niet. Wat de wereld zag was dat 19 coureurs het geweldig naar hun zin hadden in Londen. Coureurs die het niet nodig hebben om steeds te spreken over 'de beste fans', omdat ze er ook echt waren voor die fans en ze een onvergetelijke avond bezorgden.

Tja Lewis, dan laat jij jezelf toch echt kennen! Het grootste F1 evenement ooit, met tientallen miljoenen FANS die kijken. Als één van de grootste coureurs laat jij verstek gaan. Het paste niet in je plannen... Wederom het zoveelste bewijs dat je alleen met jezelf bezig bent. 

Voor de fans, ja de beste ter wereld, zou het mooi zijn als Lewis zijn hondjes, telefoons en andere attributen eens thuislaat en weer eens echt gaat genieten van de Formule 1. De mooiste sport ter wereld, met 'the best fans', verdient het dat een van de grootste coureurs lol heeft in het spelletje en er ook echt is voor de sport in plaats van dat hij bezig is met allerlei randzaken.

Lewis, je liet je echt kennen deze week en je liet de fans en de sport in de steek!

Ruud

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen