© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Column: Max Verstappen en Sebastian Vettel waren top

25 jun. 2018 10:50 Ruud Dimmers 3 reacties

Paul Ricard, wat was het genieten! Een weekend lang pure en prachtige autosport op een heerlijk rijderscircuit! Of toch niet?

Als Formule 1-liefhebber heb ik niets op met een circuit als Paul Ricard. Het baantje kan je op 167 verschillende manier rijden door talloze chicanes en overtollige stukken asfalt. Gelukkig was de race het aankijken meer dan waard met dank aan Sebastian Vettel.

Vettel ramde Bottas op zijn achterwiel in de eerste bocht, waardoor beide coureurs terugvielen naar de laatste plaatsen. Een race-incident, niets meer en niets minder. De diverse blogjes in Nederland probeerden weer een hetze te creëren tegen Vettel. Kansloos!

Een incident in de eerste bocht hoort bij autosport. Vettel was duidelijk: Het was zijn fout, hij had een super start, zat wat klem en ging voor een gat dat er niet echt was. Klaar. Wat volgde was een mooie inhaalrace en daarbij was ook direct het verschil zichtbaar tussen een wereldtopper als Vettel en een topper als Bottas. De Ferrari-coureur ging als een raket naar voren, terwijl Bottas toch beduidend meer moeite had om zich een weg naar voren te banen. 

En Max Verstappen? Die maakte heel dankbaar gebruik van het cadeautje van Vettel en Bottas. Tweede is een prachtig resultaat in een voor Max zeer saaie race. Wederom een uitstekend weekend, maar een race in niemandsland. Ach, Verstappen zal er niet om malen! Drie podiumplaatsen in vier races is een uitstekende score en biedt volop kansen voor de toekomst.

Verstappen liet op de persconferentie ook van zich horen toen hem naar de straf van Vettel werd gevraagd. Een inkoppertje voor Max die cynisch uithaalde naar de media en ze allemaal op hun plek zette. Helaas, sommige 'media' maakten daar een aanval van richting Vettel, om weer een hetze te creëren. Dat was het allerminst. Het was een sneer richting de media die Verstappen de afgelopen maanden het leven zuur maakte met talloze vragen en opmerkingen over zijn rijstijl. Nu probeerden ze hem woorden in de mond te leggen om controverse te creëren. 

En Vettel? Die legde de media ook het zwijgen op door niet in te gaan op de opmerking van Verstappen. Dat deed hij met een GROTE GLIMLACH, en niet gepikeerd zoals her en der werd gesuggereerd op bij de showbizz blogjes. En waarom wilde Vettel niet happen? Niet vanwege Max, maar omdat hij moe werd van het 'gejank' van de media na een fout. Zoals Max al zei: 'We zijn mensen, we maken soms fouten. Iedereen maakt fouten.'

In China ramde Max Vettel en welke straf kreeg hij? Juist, 5 seconden en 2 strafpunten op zijn licentie. Precies de straf die Vettel gisteren ook kreeg. Na die voor Vettel dure fout van Max in China reageerde de Duitser destijds erg coulant richting Max. Ze hadden er over gesproken, Verstappen bood zijn excuses aan en Vettel vond dat fouten bij het racen horen. 

De twee kunnen dit jaar prima door een deur en mede daarom is het gewoon kansloos dat gisteren weer door de blogjes werd geprobeerd om een hetze te creëren. Geniet toch lekker van het spelletje en ook van deze twee topcoureurs, want van de mannen die vooraan rijden zijn Vettel en Verstappen degene die risico's durven te nemen en voor vermaak zorgen. Tja, soms loopt dat af in tranen. Als je niet al 5 jaar lang in een dominante Mercedes rijdt moet je wat proberen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen