Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Column: Max Verstappen wordt beter door ervaring

Max Verstappen kende gisteren een teleurstellende race op het circuit van Monza. Eindelijk geen technische problemen, maar toch liep het anders dan verwacht.

De prachtige kwalificatie werd door alle gridstraffen omgetoverd tot een dertiende plaats in race nummer 13, in een RB13. Dat kon toch niet goed gaan? Verstappen had een wereldstart en pakte direct vijf man in de eerste ronde. Een mooie race leek in de maak totdat hij wat te ongeduldig was in de tweede ronde.

Max waagde een inhaalactie bij Felipe Massa aan het einde van het rechte stuk. Een gewaagde actie die helaas mislukte doordat beide coureurs er vol voor gingen. Maar waarom die actie? Een ronde later had Max de Braziliaan met DRS op zijn sloffen in kunnen halen. Hij had naar hem kunnen zwaaien op het rechte stuk en was hem voorbij gevlogen. Zonder risico.

Verstappen wordt door zijn fans nu al bestempeld als de beste coureur ter wereld. Prachtig, maar daar koop je niets voor. De Nederlander is bloed snel, maar leert nog iedere race. Logisch, pas 19 jaar en net 50 GP's achter zijn naam. Grote namen als Senna en Schumacher kenden eenzelfde verloop in hun carrière. Het talent was altijd zichtbaar, maar het ongeduld ook en soms eindigde gewaagde acties in tranen. Prachtig was het begin jaren 90 dat het juist Senna was die Schumacher enkele keren in de hoek zette en vermanend toesprak.

De Braziliaan was tien jaar eerder dezelfde ongeduldige rijder, maar zijn ervaring had hem nog sneller en wijzer gemaakt. Schumacher vond op zijn beurt dat Senna niet mocht klagen. Iedereen maakte wel eens een fout, behalve de Duitser natuurlijk. Max heeft zijn wilde haren nog en die zal hij snel verliezen. Maakt dat hem straks minder spectaculair? Nee, zeker niet. Het zal hem alleen iets doordachter maken.

Op Monza lieten Ricciardo en Vettel zien dat zij meer ervaren zijn. Ze bouwden hun race netter op, wachtten op de DRS en sloegen toen toe. Max liet na zijn incident met Massa zien dat hij de snelheid had om op het podium te finishen. Hij liet ook zien dat het hem geen zak kan schelen als hij niet kan winnen. Zijn acties met Grosjean en Magnussen waren op het randje en onnodig.

Robert Doornbos durfde kritiek te geven op Verstappen op de Nederlandse TV! Hulde! Daar waar de Ziggo-studio normaal omgedoopt is tot een bedevaartsoord voor Max-fans was er nu ook een kritische noot te horen. Terecht, want ook Max maakt wel eens zijn foutjes en soms kunnen dingen bij hem ook beter. Feit is dat iedereen die ook maar iets minder positief is over Verstappen voor rotte vis wordt uitgemaakt. Wij delen de mening van Doornbos volledig. Het had gisteren beter gekund en dat wist Max zelf ook.

Ervaring is uiteindelijk de sleutel tot de grootste successen en Max leert iedere race. Alles wat Max nu leert kan hij gebruiken op het moment dat hij een auto heeft die goed genoeg is voor de zeges en titels. Wat Max in Monza leerde gebruikt hij direct in Singapore.

Geef Verstappen de tijd om zijn ruwe kantjes nog wat te polijsten tot een 24 karaats diamant. Uiteindelijk is er geen enkele sporter ter wereld die op 19-jarige leeftijd al foutloos is en zijn hoogste niveau ooit haalt. Of het nu een wielrenner, tennisser, hardloper of F1-coureur is. Allemaal worden ze nog beter en wijzer door ervaring. Zo ook onze grote vriend Verstappen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto