© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Column: Vettel en Verstappen in een team... het zou geweldig zijn!

27 jul. 2017 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties

Nederland wordt op het moment geïndoctrineerd met het anti-Vettel virus. Alles wat de Duitser zegt wordt volledig uit zijn verband getrokken, alles wat Max over Vettel zegt wordt ook nog flink opgeklopt. 'Vettel haalt uit' of 'Vettel moet niet zeiken' en meerdere van dat soort titels passeerden de afgelopen weken en dagen op het internet. 

Goh, die Max en Sebastian kunnen elkaar bloed wel drinken! Als je de titels leest is het net alsof er een grote oorlog is tussen de beide coureurs, terwijl er niets aan de hand is. Sport is emotie en juist die emotie is prachtig bij sport, zo lang die komt van de sporters zelf. Op het moment dat mensen dingen gaan verzinnen of dusdanig uit hun verband trekken om een hetze te creëren is het gewoon jammer. 

Sebastian Vettel is een prima kerel en Max heeft echt geen hekel aan hem en andersom ook niet. Ze hebben zelfs veel meer gemeen dan veel fans in willen zien en hun carrières vertonen ook grote gelijkenissen. Qua talent, karakter, rijstijl en hopelijk zelfs carrière.

De piepjonge Vettel maakte in 2007 zijn Formule 1 debuut en imponeerde direct. Een jaar later won hij in een Toro Rosso de GP van Italië. Niets geen geluk, maar pure klasse. Zaterdag de pole en zondag de complete race gedomineerd. Red Bull deed eigenlijk precies hetzelfde als met Max: promoveren naar het hoofdteam voordat de concurrentie hem wegkaapt. Bij Red Bull stond Vettel er ook direct en net als Max had ook hij zijn schoonheidsfoutjes in zijn eerste jaren.

Vettel was altijd leuk om in zijn beginjaren te zien. Op zijn fiets en met een rugzak op kwam hij vrolijk de paddock opfietsen. Zijn interviews waren luchtig en grappig en in tegenstelling tot de standaard mediapraat van de ervaren mannen viel er weer eens wat te lachen. Ging het een keer minder dan hing dat lipje ook bij Seb. De wil om te winnen was ijzersterk. 

We begrijpen dat een aanzienlijk deel van de fans de periode van Vettel bij Red Bull niet heeft gezien, maar het was gewoon briljant. Twee jaren domineerde hij als Schumacher in zijn beste jaren, de twee andere jaren moest hij tot de laatste meter knokken voor zijn titel. Hij domineerde op een manier die Hamilton de afgelopen drie seizoenen nooit is gelukt. Vettel was snel, foutloos, stond er ieder weekend, haalde zijn concurrenten ook op de baan in en was een klasse apart. Juist alle dingen waarvan heel Nederland hoopt dat Max die bij Red Bull, of een ander team, kan laten zien was Vettel. Van de snelheid, de manier van racen, tot en met zijn leuke karakter en spontaniteit.

Inmiddels rijdt de Duitser tien seizoenen in de Formule 1 en noemen we hem een zeikerd. Waarom? Omdat hij Nederlands trots Verstappen ooit bekritiseert. Alsof Max zelf nooit kritiek op een ander heeft? Zo lagen alle incidenten waar Verstappen bij betrokken was nooit aan hem, maar altijd aan de ander. Hij zou de Ferrari's nog liever van de baan afrijden... Het is kenmerkend voor een winnaarstype met honger naar succes. Je moet over lijken gaan om je doel te bereiken en daarbij floept er wel eens een opmerking uit. 

Het zou voor de sport geweldig zijn als Verstappen en Vettel samen in een team komen. Dan heeft de sport eindelijk weer twee echte supersterren binnen een team. De man die alles al heeft meegemaakt en gewonnen heeft en hunkert naar meer wereldtitels, en de jonge ster wiens honger naar succes nog groter is. Geen halfbakken duels als Rosberg en Hamilton of Hamilton en Bottas. Nee, gewoon twee coureurs die beide van wereldklasse zijn, durven te racen en daarbij de limiet opzoeken. De moderne versie van Senna en Prost. Het zou prachtige gevechten opleveren en de fansites na het aandikken van verhalen weer echt iets geven om over te schrijven. 

Max en Seb in een team kan ook prima. De beide mannen hebben geen hekel aan elkaar, ze hebben maar een hekel aan een ding: Verliezen! 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen